Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
31.01.2023

Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί σε ισραηλινές επιδρομές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε σήμερα αρκετές επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη.
Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί σε ισραηλινές επιδρομές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις σε δύο διαφορετικά μέρη της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις σε συγκρούσεις στην Αλ Μπίρεχ, πόλη γειτονική της Ραμάλα, και ο άλλος σε συγκρούσεις στην Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa και το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, ο δεύτερος θάνατος δεν προκλήθηκε από ισραηλινά πυρά, αλλά από αυτά Παλαιστίνιων μαχητών κατά τις συμπλοκές αυτές.

Το πρακτορείο Wafa και το υπουργείο Υγείας διευκρίνισαν ότι ο 26χρονος Γιαζάν Αφάνα σκοτώθηκε από σφαίρα του ισραηλινού στρατού στις συγκρούσεις στην Αλ Μπίρεχ.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνισαν επίσης ότι ο 25χρονος Μαχμούντ Σουλεϊμάν Χάλεντ τραυματίστηκε σοβαρά σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στον καταυλισμό προσφύγων της Μπαλάτα, κοντά στην Ναμπλούς, και υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του σε τοπικό νοσοκομείο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε σήμερα αρκετές επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη.

Στην Μπαλάτα, «οι δυνάμεις άνοιξαν πυρ για αντίποινα σε πυρά που ρίφθηκαν προς την κατεύθυνσή τους», σημείωσε επίσης, διευκρινίζοντας ότι συνέλαβε «έναν ύποπτο» και ότι έχει ενημερωθεί για τον θάνατο ενός Παλαιστινίου.

Στην επιχείρησή του στην Αλ Μπίρεχ, ο ισραηλινός στρατός προσθέτει ότι ρίφθηκαν πέτρες και κοκτέιλ μολότοφ εναντίον του και ότι αντέδρασε χρησιμοποιώντας «μέσα για την διάλυση πλήθους και αντιμετώπισης ταραχών». Και στην περίπτωση αυτή ο στρατός ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για τον θάνατο ενός Παλαιστινίου.

Την Τρίτη, τέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο Ισραηλινοί τραυματίστηκαν σε δύο περιστατικά στην περιοχή της Ναμπλούς, όπου σημειώνονται συχνά βίαια και αιματηρά επεισόδια τους τελευταίους μήνες.

Η Δυτική Όχθη είναι παλαιστινιακό έδαφος που τελεί παράνομα υπό ισραηλινή κατοχή από το 1967.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.