Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
09.02.2023

Διαψεύδουν τα ιρανικά ΜΜΕ την κατάργηση της «αστυνομίας ηθών»

Τα κρατικά ΜΜΕ του Ιράν σημειώνουν ότι τα δυτικά Μέσα παρερμήνευσαν τις δηλώσεις του γενικού εισαγγελέα της χώρας.
Διαψεύδουν τα ιρανικά ΜΜΕ την κατάργηση της «αστυνομίας ηθών»

Σύμφωνα με τον Ιndependent, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν διαψεύδουν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το καθεστώς καταργεί την αστυνομία ηθών.

Παρότι από πολλά ΜΜΕ μεταδόθηκε η είδηση  πως μετά από τις οργισμένες διαμαρτυρίες για τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, η οποία είχε συλληφθεί επειδή δεν «φορούσε σωστά» το χιτζάμπ της, θα καταργούνταν η αστυνομία η κυβέρνηση του Ιράν το διαψεύδει.

Μια τέτοια παραχώρηση, τονίζει το βρετανικό Μέσο θα σηματοδοτούσε μια σημαντική νίκη των διαδηλωτών που απαιτούν μεγαλύτερες ελευθερίες για τις γυναίκες και αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για το καθεστώς μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

«Ο γενικός εισαγγελέας του Ιράν προέβη σε ορισμένες διφορούμενες δηλώσεις που θα μπορούσαν ενδεχομένως να ερμηνευθούν ως τέλος της αστυνομίας ηθών, αλλά μπορεί επίσης να υποδηλώνουν ότι η δικαιοσύνη θέλει να αποστασιοποιηθεί από τον θεσμό. Οι δηλώσεις που αναφέρονται στον Τύπο δεν ισοδυναμούν με αλλαγή πολιτικής», δήλωσε στο Twitter ο διεθνής ανταποκριτής του Independent, Μπορζού Νταραγκαχί. 

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Στα περισσότερα από 20 χρόνια που καλύπτω το Ιράν, τίποτα δεν ήταν ποτέ ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο. Μια δαιδαλώδης αναφορά από έναν αξιωματούχο δεύτερης βαθμίδας δεν σημαίνει σχεδόν τίποτα. Δεν έχει υπάρξει καμία δήλωση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Δεν έχει υπάρξει καμία αναφορά από το Majlis. Δεν έχει υπάρξει τίποτα από τον πρόεδρο».

Ο Ιρανός δημοσιογράφος και ακτιβιστής Μασίχ Αλινεζάντ έγραψε επίσης: «Η κατάργηση της αστυνομίας ηθών στο Ιράν είναι παραπληροφόρηση, αλλά δείχνει τον φόβο του καθεστώτος».

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.