ΚΟΣΜΟΣ

Ακτιβιστές πέταξαν τούρτα στο κέρινο ομοίωμα του Βασιλιά Καρόλου στο Μαντάμ Τισό [ΒΙΝΤΕΟ]

Την τιμητική του είχε ο Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας, καθώς ακτιβιστές επέλεξαν χθες να πετάξουν τούρτα σε κέρινο ομοίωμά του στο μουσείο Μαντάμ Τισό. Μετά τους πίνακες ζωγραφικής, οι ακτιβιστές ενάντια στην κλιματική κρίση και στη χρήση ορυκτών καυσίμων επέλεξαν ένα νέο στόχο για τη δράση τους και να επικοινωνήσουν το μήνυμά τους.

Ο Βασιλιάς Κάρολος, για την ακρίβεια το κέρινο ομοίωμά του στο μουσείο Μαντάμ Τισό, βρέθηκε στο επίκεντρο. Η γνωστή πλέον ομάδα Just Stop Oil, που είχε πετάξει τοματόσουπα στα «Ηλιοτρόπια» του Βαν Γκογκ πέταξε τούρτα και την άλειψε στο πρόσωπο του Καρόλου. Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν ενώ σε βίντεο της οργάνωσης στο twitter φαίνονται δύο άτομα να πλησιάζουν τα ομοιώματα της βασιλικής οικογένειας και αφού αφαιρέσουν τα πανωφόρια τους αποκαλύπτουν το μήνυμα που είναι γραμμένο στα λευκά t shirt, που δεν είναι άλλο από το «Just stop oil». Αφού πετάξουν την τούρτα σοκολάτα στο πρόσωπο του Καρόλου λένε στους παρευρισκόμενους: «Ώρα για δράση».

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει όλες τις νέες άδειες και εγκρίσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο» αναφέρει η οργάνωση. Το περιστατικό της Δευτέρας είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά ενεργειών από ομάδες ακτιβιστών σε όλη την Ευρώπη που αποσκοπούν στο να επιστήσουν την προσοχή στον ρόλο των ορυκτών καυσίμων στην κλιματική αλλαγή.
 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA