Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Βροχερός ο καιρός τη Δευτέρα 8 Αυγούστου

Βροχερός ο καιρός τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα αναμένονται καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τοπικά στο Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές  ώρες στα δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι περιόδους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και πιθανόν πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το μεσημέρι-απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και πιθανόν πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στην κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και το Ιόνιο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Στη δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα στα Ηπειρωτικά  με πρόσκαιρους όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στη Θεσσαλία. Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα με πρόσκαιρους όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά και βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου