Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
07.07.2022

Βρετανία: Γάτα κατέστρεψε ανεκτίμητο πίνακα του 17ου αιώνα

Πιθανώς στη συγκεκριμένη γάτα δεν άρεσε καθόλου το εν λόγω έργο τέχνης, παρότι ο ιδιοκτήτης της είχε αφιερώσει τέσσερα χρόνια για την αποκατάστασή του.
Βρετανία: Γάτα κατέστρεψε ανεκτίμητο πίνακα του 17ου αιώνα

Ο Δρ. Μπέντορ Γκρόσβενορ, συγγραφέας, ιστορικός τέχνης και γνωστός από τις τηλεοπτικές σειρές του BBC «Fake or Fortune?» (Πλαστό ή περιουσία) και «Britain’s Lost Masterpieces» (Τα Χαμένα Αριστουργήματα της Βρετανίας) ανακτά και αποκαθιστά ανεκτίμητα έργα ζωγραφικής.

Κάποιες φορές όμως η αγαπημένη γάτα του, Padme έχει άλλες ιδέες.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Telegraph, η γάτα κατέστρεψε ένα έργο τέχνης του 17ου αιώνα, στο οποίο ο Γκρόσβενορ είχε επενδύσει περίπου 10.000 αγγλικές λίρες (15.000 δολ.).

Ο ιστορικός τέχνης είχε αποκαταστήσει κατά 50% πορτρέτο του μπαρόκ ζωγράφου Τζον Μάικλ Ράιτ, όταν η γάτα «προσγειώθηκε» στον μικρό καμβά και γρατζούνισε το έργο τέχνης ακυρώνοντας εργασίες τεσσάρων ετών.

Ο Δρ. Μπέντορ Γκρόσβενορ απέκτησε τον πίνακα ζωγραφικής το 2015 έναντι 5.250 αγγλικών λιρών και υπολόγισε ότι «δαπάνησε αντίστοιχο ποσό για τον καθαρισμό και την τοποθέτηση του σε νέο κάδρο». Όταν τον αγόρασε, ο πίνακας ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση, με δύο μικρά σκισίματα – αποτέλεσμα της διατήρησης του καμβά σε απότομες αλλαγές θερμοκρασίας. ”Το έργο είχε αποκατασταθεί κατά το ήμισυ και θα μεταφερόταν στο Λονδίνο όταν πήδηξε η γάτα μας και προσγειώθηκε στο κέντρο καρφώνοντας τα νύχια της και αφήνοντας μία μεγάλη τρύπα” δήλωσε στην εφημερίδα The Telegraph.

«Τώρα προφανώς είναι σε χειρότερη κατάσταση, τουλάχιστον η γάτα κατέστρεψε το σημείο του ρούχου και όχι το πρόσωπο», ανέφερε ο τηλεοπτικός παρουσιαστής προσθέτοντας ότι «η Padme δεν είναι θαυμάστρια του Τζον Μάικλ Ράιτ και δεν μετανιώνει για τίποτα».

(Πηγή)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.