Categories: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Βιοκλιματική πλατεία στο Αρκαλοχώρι

Ξεκινάει το έργο της κατασκευής βιοκλιματικής πλατείας στο Αρκαλοχώρι μετά τη σύμβαση που υπογράφηκε, από το Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη και τον ανάδοχο του έργου.

Το έργο με προϋπολογισμό 613.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και στόχο έχει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την προώθηση της αειφορίας, μέσω της διαμόρφωσης ενός νέου δημόσιου- κοινόχρηστου χώρου με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.

Με την ολοκλήρωση του έργου μέσα στους επόμενους 12 μήνες, οι χώροι που θα παραδοθούν στους πολίτες θα περιλαμβάνουν μια νέα πλατεία συνολικής επιφάνειας 1.500m2 με χώρους πρασίνου, ένα υπαίθριο αμφιθέατρο, παιδική χαρά, ένα πολυχρηστικό κιόσκι που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως χώρος εργασίας-επιχειρηματικών συναντήσεων όσο και ως χώρος πληροφόρησης, πέργκολες με σταθερά καθιστικά και βοτανικό κήπο με αρωματικά μεσογειακά θαμνώδη φυτά.

Με αφορμή τη συμβασιοποίηση του έργου ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης δήλωσε ότι ευελπιστεί πως η πλατεία θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και κοινωνικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA