Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
19.01.2021

Υπόθεση Βασίλη Δημάκη: Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καλύπτει τη βίαιη μεταγωγή του στα Γρεβενά

Διαβάστε την ανακοίνωση που αναφέρει ότι «ουδέν κόλλημα θα υπάρξει ως προς τη συνέχιση των σπουδών του και τη συμμετοχή του στις εξετάσεις», ενώ ο κρατούμενος βρίσκεται σε απεργία πείνας/δίψας.

Ο Βασίλης Δημάκης βρίσκεται στη 9η μέρα απεργίας πείνας και στην 3η απεργία δίψας στις φυλακές Γρεβενών. Οι επιπτώσεις στην υγεία του έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται ορατές (έχει ήδη χάσει 8 κιλά), ενώ μεγαλώνει η ευαισθητοποίηση οργανώσεων, φορέων, ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων και πολιτικών κομμάτων σχετικά με την σκοπιμότητα της μεταγωγής του από τις φυλακές Κορυδαλλού (και της στέρησης της ομαλής πρόσβασής του στην εκπαίδευση που συνεπάγεται).

Μπροστά στις αντιδράσεις, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε χθες βράδυ την εξής ανακοίνωση:

«Ο Βασίλειος Δημάκης μετήχθη από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών την 17η Απριλίου 2020 για λόγους ομαλής λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού Ι, καθώς και στο πλαίσιο της εφαρμογής έκτακτων μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό (COVID-19). Σημειώνεται ότι στην παρούσα περίοδο εξαιτίας του COVID-19 έχουν ανασταλεί και οι κάθε τύπου εξετάσεις εκ του σύνεγγυς σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Ταυτόχρονα, οι σπουδές του Βασίλειου Δημάκη στη Σχολή Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του ΕΚΠΑ δεν διακόπτονται, καθότι το Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών διαθέτει την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή προκειμένου να υποστηρίξει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση τόσο του ίδιου όσο και άλλων συγκρατούμενών του. Ουδέν κόλλημα θα υπάρξει ως προς τη συνέχιση των σπουδών του και τη συμμετοχή του στις εξετάσεις, όπως συνέβη και μέχρι σήμερα.

Η υγεία του εν λόγω κρατουμένου παρακολουθείται σε καθημερινή βάση από τον ιατρό του Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών».

Η ανακοίνωση, όπως βλέπουμε, καλύπτει πλήρως την απόφαση της Γενικής Γραμματεώς Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, για μεταγωγή, η οποία βασίστηκε γενικώς κι αορίστως σε «αξιόπιστες πληροφορίες» ότι ο Δημάκης θα διατάρασσε την εύρυθμη λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος. Δεν δείχνει διάθεση να δωθεί πολιτική λύση στην υπόθεση για να αποφευχθούν τα χεριρότερα κι, αντί να διαψεύδει, ενισχύει την αίσθηση κρατικής εκδικητικότητας.

Από το εντελώς φθηνό σημείο δε «καθώς και στο πλαίσιο της εφαρμογής έκτακτων μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό (COVID-19)», τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Είναι ο Δημάκης θετικός στον ιό, το ξέρουν από το συμβούλιο των φυλακών και το υπουργείο και δεν το ξέρει ο ίδιος; 

Διαβάστε ακόμα: Γιατί το ελληνικό κράτος επιμένει να εκδικείται τον Βασίλη Δημάκη;

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.