Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
17.10.2021

Βανέσα Βενέτη: Έχω να δω το παιδί μου 4 χρόνια επειδή είμαι trans [ΒΙΝΤΕΟ]

«Έχω ένα παιδί, είναι δέκα χρονών, και δεν μπορώ να δω το παιδί μου εδώ και τέσσερα χρόνια γιατί είμαι τρανς».

Η trans ακτιβίστρια Βανέσα Βενέτη μίλησε για τους αποκλεισμούς και τις αδικίες που υφίσταται σε ατομικό αλλά και εργασιακό επίπεδο. Αδικίες στις οποίες υπόκεινται τα περισσότερα άτομα της κοινότητας.

«Έχω ένα παιδί, είναι δέκα χρονών, και δεν μπορώ να δω το παιδί μου εδώ και τέσσερα χρόνια γιατί είμαι τρανς. […] Ακτιβιστικά φωνάζω ότι τα τρανς άτομα είμαστε όπως όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι», δήλωσε η 46χρονη.

«Την πρώην σύζυγό μου την είχα ερωτευτεί, δεν ήταν ότι το έκανα για να κρυφτώ μέσα από έναν γάμο. Την αγαπούσα, παντρευτήκαμε, ήρθε το παιδί (…) Για κάποιους ανθρώπους που χάνουμε από τη ζωή μας έρχονται πολλοί άλλοι που είναι δίπλα μας με την αλήθεια μας».

Παράλληλα εξήγησε πως είχε μιλήσει στην κόρη της για την φυλομετάβαση σε μικρότερη ηλικία: «Έχω μια κόρη που είναι δέκα χρονών, της έχω μιλήσει για το transition, για την ταυτότητα του φύλου μου. Της το είχα πει σαν παραμυθάκι, ότι σε κάποιους ανθρώπους που είναι στεναχωρημένοι όταν έχουν γεννηθεί σαν αγοράκια ενώ μέσα τους αισθάνονται κοριτσάκια, πηγαίνει η τίνκερμπελ που είναι η αγαπημένη μας νεράιδα και τους ρίχνει μια μαγική νεραϊδόσκονη, και σιγά σιγά αυτοί οι άνθρωποι γίνονται κοριτσάκια.»

«Τι σου είπε λοιπόν η μικρή;», την ρώτησαν οι σεφ του διαγωνισμού μαγειρικής που συμμετέχει και εκείνη απάντησε: «Καλύτερα θα ναι να είσαι κι εσύ κοριτσάκι. Για τα παιδιά είναι απλό.»

https://www.youtube.com/watch?v=zfPk-gFbRx0

Πηγή: www.rosa.gr

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.