ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ρώσοι στρατιώτες αντικαθιστούν μονάδες της Wagner στα περίχωρα του Μπαχμούτ

Η Ρωσία αντικαθιστά μονάδες της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner με τακτικά στρατεύματα στα περίχωρα του Μπαχμούτ αλλά οι μαχητές της οργάνωσης παραμένουν εντός της κατεστραμμένης πόλης, δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ.

Τα σχόλιά της φαίνεται να επιβεβαιώνουν, τουλάχιστον εν μέρει, την ανακοίνωση του ιδρυτή της Βάγκνερ, του Γεβγκένι Πριγκόζιν, ότι η οργάνωσή του έχει αρχίσει να αποσύρει τις δυνάμεις της από το Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία και να παραδίδει τις θέσεις τους στον ρωσικό τακτικό στρατό.

«Στα περίχωρα του Μπαχμούτ, ο εχθρός έχει αντικαταστήσει τις μονάδες της Wagner με δυνάμεις του τακτικού στρατού. Μέσα στην ίδια την πόλη παραμένουν μαχητές της Wagner», έγραψε η Μαλιάρ στην εφαρμογή Telegram.

Ο Πριγκόζιν δήλωσε σε βίντεο ότι η αποχώρηση των μονάδων του ξεκίνησε νωρίς σήμερα και η παράδοση των θέσεων της Wagner θα συνεχιστεί έως την 1η Ιουνίου.

Ο Σέρχιι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος της ανατολικής στρατιωτικής διοίκησης της Ουκρανίας, δήλωσε ότι ο αριθμός των ρωσικών επιθέσεων στην περιοχή έχει μειωθεί τις τρεις τελευταίες ημέρες και ότι έχουν υπάρξει δύο στρατιωτικές συμπλοκές τις τελευταίες 24 ημέρες, αν και συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί.

«Μπορούμε σίγουρα να επισημάνουμε μια μείωση στις επιθέσεις και πιθανόν αυτό να συνδέεται με την ανασύνταξή τους. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε προκαλέσει βαριές απώλειες και το χρειάζονται αυτό (για να ανασυνταχθούν)», δήλωσε.

Η Μαλιάρ είπε ότι η Ρωσία ενισχύει επίσης τις θέσεις της στις πτέρυγες του μετώπου στο Μπαχμούτ και ότι βομβαρδίζει τις ουκρανικές δυνάμεις σε μια προσπάθεια να ανακόψει την ουκρανική προέλαση προς τα βόρεια και τα νότια της πόλης.

Ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε την κατάληψη του Μπαχμούτ την περασμένη εβδομάδα ύστερα από τη μεγαλύτερη σε διάρκεια και πλέον αιματηρή μάχη του πολέμου.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA