ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η Λευκορωσία λέει πως η αεράμυνά της κατέρριψε τον ουκρανικό πύραυλο S-300

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν ουκρανικό πύραυλο S-300 στην συνοριακή περιοχή Μπρεστ γύρω στις 10 πμ (09:00 ώρα Ελλάδας) το πρωί της Πέμπτης (29/12).

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας BelTA είχε νωρίτερα μεταδώσει ότι ουκρανικός πύραυλος S-300 είχε καταπέσει σε λευκορωσικό έδαφος κατά τη διάρκεια μιας εκ των πιο εκτεταμένων πυραυλικών επιθέσεων της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας από την έναρξη του πολέμου. Η ίδια πηγή είχε αναφέρει ότι το υπουργείο Άμυνας του Μινσκ ερευνά εάν τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Λευκορωσίας είχαν καταρρίψει τον πύραυλο ή πρόκειται για εσφαλμένη εκτόξευση.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για ανησυχία»

Αξιωματικός του στρατού της Λευκορωσίας δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας μετά την κατάρριψη από τις δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας του Μινσκ ουκρανικού πυραύλου S-300 πάνω από χωριό κοντά στα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας σήμερα το πρωί.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BelTA, ο στρατιωτικός επίτροπος της περιοχής Μπρεστ της Λευκορωσίας δήλωσε: «Οι ντόπιοι δεν έχουν απολύτως κανένα λόγο να ανησυχούν. Δυστυχώς, αυτά τα πράγματα συμβαίνουν».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA