Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτοφανές! Ο Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε τις συνδρομές σε New York Times και Washington Post

Σε μια πρωτοφανή απόφαση που κλιμακώνει την κόντρα του με τα μεγάλα media των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε να ακυρώσει τις συνδρομές του Λευκού Οίκου στις δύο μεγαλύτερες αμερικάνικες εφημερίδες – στους New York Times και την Washington Post (όχι τυχαία αυτές που έχουν ασκήσει πολύ σκληρή κριτική στα πεπραγμένα του, τοποθετώντας τον εδώ και τρία χρόνια στο μικροσκόπιο της έρευνάς τους).

Η αντιπαράθεση είναι σε όλους γνωστή, από τον καιρό της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ ακόμη, κι έχει περάσει από διάφορα στάδια. Μόλις την προηγούμενη Δευτέρα, στο αγαπημένο του Fox News, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε χαρακτηρίσει τους Times «ψεύτικη εφημερίδα», προσθέτοντας ότι «δεν τη θέλουμε στον Λευκό Οίκο και πιθανότατα θα σταματήσουμε να τη βάζουμε, αυτή και την Washington Post». Λίγα 24ωρα αργότερα το έκανε πραγματικότητα. Με επίσημη δήλωσή της, μάλιστα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Στέφανι Γκρίσαμ, επιβεβαίωσε ότι πρόθεση του Προέδρου είναι να κοπούν οι συνδρομές κι από άλλους ομοσπονδιακούς οργανισμούς κάθως έτσι «θα γλιτώσουν εκατοντάδες χιλιάδες δολλάρια από τα χρήματα που καταβάλλουν οι φορολογούμενοι».

Είναι, προφανώς, το αποκορύφωμα της λαϊκίστικης προσέγγισης του Τραμπ προς τον Τύπο. Μην ξεχνάμε ότι ο Πρόεδρος έχει αποκαλέσει τους δημοσιογράφους στο παρελθόν «εχθρούς του λαού», δεν έπαψε όμως ποτέ να βρίσκεται σε απευθείας επικοινωνία μαζί τους είτε με τα περίφημα tweets του είτε ακόμα και με χειρόγραφα σημειώματα (πολύ συχνά διορθώσεις πάνω στα ίδια τα αποκόμματα των άρθρων τους) που τους παραδίδει.

Η ουσία είναι ότι με αυτήν την πρωτοφανή (σχεδόν, το είχε ξανακάνει για μικρό χρονικό διάστημα ο  JFK το 1962 κόβοντας την New York Herald Tribune) στα χρονικά απόφαση, οι δύο εφημερίδες δε θα περνάνε πια το κατώφλι της οδού Πενσυλβάνια 1600.

Όπως σημείωσαν οι Times στην αναγγελία της είδησης «ο κύριος Τραμπ θα εξακολουθήσει να επιλέγει για την πρώτη ανάγνωση της ημέρας την αγαπημένη του New York Post» .

Παναγιώτης Μένεγος

Share
Published by
Παναγιώτης Μένεγος