Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Τεράστιος αριθμός νεκρών μετά από τρομοκρατική επίθεση στην Αίγυπτο

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Αίγυπτος, καθώς τουλάχιστον 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από τρομοκρατική επίθεση, όταν μαχητές πυροδότησαν βόμβα και άνοιξαν πυρ σε τζαμί στο βόρειο Σινά, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Μάρτυρες δήλωσαν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής δίπλα στο τέμενος στην πόλη Bir al-Abed, 125 μίλια βορειοανατολικά του Καΐρου. Στη συνέχεια οι τρομοκράτες άνοιξαν πυρ μέσα από τέσσερα οχήματα ενώ πυρά δέχθηκαν και κάποια από τα περίπου 50 ασθενοφόρα που έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, όμως αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους πιστούς που βρίσκονταν στο τζαμί ήταν μουσουλμάνοι Σούφι οι οποίοι θεωρούνται αιρετικοί από τους Ισλαμιστές. Επίσης αναφέρεται ότι στόχος ήταν και οι υποστηρικτές των δυνάμεων ασφαλείας οι οποίες αντιμετωπίζουν το Ισλαμικό Κράτος από το 2014. Αυτή ήταν και η πιο φονική επίθεση από τότε που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες με τους ισλαμιστές.

Γιώργος Τσίγκος

Share
Published by
Γιώργος Τσίγκος