Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο «Ρέινα»

Στην ταυτοποίηση του δράστη που έσπειρε τον θάνατο στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης «Ρέινα» προχώρησαν οι τουρκικές αρχές, όπως έκανε γνωστό ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Η ταυτότητα του ανθρώπου που διέπραξε την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη έχει εξακριβωθεί», είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Ο δράστης, που διέφυγε μετά την επίθεση, εξακολουθεί να καταζητείται.

Η τουρκική αστυνομία προχώρησε την Τετάρτη στην προσαγωγή 27 ατόμων στην πόλη της Σμύρνης. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και γυναίκες και παιδιά που είχαν ταξιδέψει από το Ικόνιο.

Στο μεταξύ, την εικόνα ενός φιλήσυχου οικογενειάρχη ήθελε να περάσει στις τουρκικές αρχές ο ισλαμιστής τρομοκράτης που σκόρπισε τον θάνατο στο κέντρο διασκέδασης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haberturk ο δράστης εισήλθε στην Τουρκία από τη Συρία ταξιδεύοντας μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους ώστε να μην κινήσει υποψίες.

Στέλεχος των τουρκικών αρχών ασφαλείας δήλωσε χθες ότι «ο δράστης διέθετε στρατιωτική εκπαίδευση και ενδέχεται να πολέμησε στη Συρία στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους».

Τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν χθες εικόνες του δράστη, ο οποίος φέρεται να απαθανάτισε τον εαυτό του με το κινητό του τηλέφωνο στην πλατεία Ταξίμ της Πόλης. Το βίντεο «σέλφι» του φερόμενου ως δράστη, διάρκειας 44 δευτερολέπτων, τον εμφανίζει να περπατά στην πλατεία Ταξίμ, με βλοσυρό ύφος. Αγνωστο παρέμενε μέχρι χθες εάν το βίντεο τραβήχτηκε πριν ή μετά την επίθεση στο κέντρο «Ρέινα».

Πηγή: Καθημερινή

Στέλλα Σαρρή