Το βολιώτικο τσιπουράδικο ΜεΖεν (ξανά) κατεβαίνει στην Αθήνα

Στην κουζίνα του αγαπημένου 2Μαζί της οδού Νίκης, ο σεφ Χάρης Νικολούζος θα περιμένει τη Μεγάλη Δευτέρα τη φοβερή ομάδα του βολιώτικου τσιπουράδικου ΜεΖεν. Ο Γρηγόρης Χέλμης και o Μιχάλης Πουλαράκης, μετά την πρόσφατη guest εμφάνισή τους στην Αθήνα στο The Trap του Συντάγματος, η οποία είχε μεγάλη επιτυχία, αποφάσισαν να επιστρέψουν. Μαζί με τον Ανδρέα Διακοδημήτρη που επιμελείται τα αποστάγματα και τη σάλα στο ΜεΖεν, κατηφορίζουν στο 2Μαζί στις 10 Απριλίου και όλοι μαζί θα παρουσιάσουν ένα μενού που θα συνδυάζει το τσίπουρο με γκουρμέ γεύσεις.

Την αρχή θα κάνουν ο ταραμάς, η κοπανιστή, ο γύρος μπακαλιάρου και το τζατζίκι με λαβράκι, παρέα με τσίπουρο με γλυκάνισο. Στη συνέχεια από το τραπέζι θα παρελάσει ο τσίρος σε ξύδι φράουλας με ζεστή βινεγκρέτ άνηθου, με τσιπουράκι άνευ γλυκάνισου, ενώ κατόπιν τη σκυτάλη θα πάρουν το σπεντζοφάι με λουκάνικο καλαμαριού και ο καβουρμάς μπακαλιάρου με «θαλασσινό αβγό», συντροφιά με sorbet τσίπουρο με γλυκάνισο. Για το τέλος, χαλβάς σοκολάτα και η περίφημη τυροκαυτερή του Μεζέν σε έξοχο pairing με το κατάλληλο απόσταγμα. Το μενού υβριδικής τσιπουροποσίας αυτής της μοναδικής ημέρας θα σερβίρεται από 13:00 έως 24:00 και η τιμή του, μαζί με τα τσίπουρα, είναι στα 55€.

Ο σεφ του 2Μαζί, Χάρης Νικολούζος

Η παραπάνω συνεργασία αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς δεν πρόκειται απλά για ένα πειραματισμό πάνω στη «συμβίωση» ενός fine dining εστιατορίου, όπως το 2Μαζί με ένα αυθεντικό τσιπουράδικο σαν το ΜεΖεν, αλλά για μια συλλογική προσπάθεια ανάδειξης των ελληνικών μεζέδων στη θέση που τους αρμόζει.

2Μαζί

Νίκης 48, Σύνταγμα, τηλ. 210-32.22.839

Γιώτα Παναγιώτου