Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
12.08.2022

Το γύρισμα του GNTM με μηχανοκίνητα στην Ελαφόνησο έβαλε σε κίνδυνο περιοχή NATURA

Το επεισόδιο που προβλήθηκε χτες έχει ξεσηκώσει κύμα διαμαρτυριών για την καταπάτηση περιοχής NATURA.
Το γύρισμα του GNTM με μηχανοκίνητα στην Ελαφόνησο έβαλε σε κίνδυνο περιοχή NATURA

Στο χθεσινό επεισόδιο του τρίτου κύκλου του GNTM η φωτογράφιση των διαγωνιζόμενων παικτών έλαβε χώρα σε παραλία της Ελαφονήσου.

Η ίδια η οικοδέσποινα του σόου, Βίκυ Καγιά, στα πρώτα λεπτά του επεισοδίου λέει πώς ο τόπος που βρίσκονται αποτελεί περιοχή NATURA και γι’ αυτό η άδεια για γυρίσματα δίνεται σπάνια ενώ ο κόουτς των παικτών Γιώργος Καράβας δηλώνει «Να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τον Δήμο Ελαφονήσου που μας φιλοξενεί».

Κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης, που αποτελεί καμπάνια για τζιπ αυτοκίνητο, δύο μότοκρος μηχανές κόβουν βόλτες στις αμμοθίνες. Στον ιστότοπο του δήμου Ελαφονήσου υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά το εξής: «Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τόσο του νησιού, όσο και της απέναντι ακτής, αποτελούν οι αμμοθίνες. Οι αμμοθίνες έχουν διεθνώς χαρακτηριστεί ως δασικές προστατευόμενες παραλίες. Πρόκειται για δυναμικά και ευαίσθητα οικοσυστήματα. Χαρακτηριστικές στις λαφονησιώτικες παραλίες είναι “οι χαμηλές κινούμενες αμμοθίνες”  -με χαλαρό αμμώδες υπόστρωμα και αραιή βλάστηση- αναπτύσσονται στο σημείο αμέσως μετά τη ζώνη που φτάνει το κύμα. ….. Οι φυτοκοινωνίες με αυτά τα χαρακτηριστικά (αμμοφύλλια, κρίνα, κλπ), είναι εξαιρετικά ευαίσθητες. Όταν περνούν ή διέρχονται πάνω τους τροχοφόρα, καταστρέφονται και δεν ξαναφύοναι»

Στο τέλος της φωτογράφησης η Βίκυ Καγιά οδηγεί η ίδια το τζιπ στην αμμουδιά ενώ ακούμε τη φωνή της  Ζενεβιέβ Μαζαρί: «Βίκυ ξέρεις να κάνεις και πατιλίκια;».

Στις σχετικές με το χθεσινό επεισόδιο αναρτήσεις του Star στα social media οι πολλοί χρήστες εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τη ασέβεια προς το φυσικό περιβάλλον της Ελαφονήσου.

Για την ώρα το κανάλι, η παραγωγή του GNTM και ο δήμος Ελαφονήσου δεν έχουν τοποθετηθεί με κάποια απάντηση.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.