Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
30.07.2021

Το 23o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι εδώ

Για γούστα και του σαλονιού αλλά και του λιμανιού.

Το 23o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι και του λιμανιού και του σαλονιού: Βλέπουμε 92 ταινίες στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης και σε επτά ακόμα θερινούς κινηματογράφους της πόλης και 142 ταινίες από το σπίτι μας, το σαλόνι μας, σε όλη την Ελλάδα. Σάς υποδεχόμαστε, λοιπόν, στους δύο προσωρινούς θερινούς κινηματογράφους που δημιουργήσαμε στην Προβλήτα Α΄, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, καθώς και στα αγαπημένα θερινά σινεμά της πόλης Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Άλεξ, Απόλλων, Ελληνίς, Ναταλί, Σινέ Άλσος του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, Σινέ Τζένη Καρέζη του Δήμου Παύλου Μελά. Και φυσικά διαδικτυακά στο online.filmfestival.gr.

Η φετινή καλοκαιρινή και υβριδική διοργάνωση παρουσιάζει συνολικά 151 συγκλονιστικά ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, ένα νέο τμήμα podcast, δύο αφιερώματα και τις αναπτυξιακές δράσεις της Αγοράς. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν με όλα τα υγειονομικά μέτρα που υποδεικνύουν οι αρμόδιοι φορείς για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, ενώ το Φεστιβάλ διεξάγεται με την υποστήριξη του ΕΟΔΥ.

Το 23ο Φεστιβάλ ξεκινά την Πέμπτη 24 Ιουνίου με ένα συναρπαστικό μουσικό ντοκιμαντέρ για μια μυθική σταρ: το ντοκιμαντέρ Tina ρίχνει μια διεισδυτική ματιά στη λαμπερή καριέρα και την εκρηκτική ζωή της Τίνα Τέρνερ. Μέχρι και την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε θερινούς κινηματογράφους στη Θεσσαλονίκη και online για χρήστες σε όλη την Ελλάδα, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr. Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Τρίτη 22 Ιουνίου.

Για την πρώτη διοργάνωση του Φεστιβάλ που πραγματοποιείται και σε φυσικούς χώρους μετά από την παρατεταμένη περίοδο της πανδημίας μάς εύχονται η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας σε ένα ξεχωριστό βίντεο.

Ανάμεσα σε άλλα μάς εύχονται και τα παρακάτω:

«Για 23η χρονιά, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης διατηρεί το κύρος του ως
ένα από τα κορυφαία Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Ευρώπης, με ένα ιδιαίτερα
επιμελημένο πρόγραμμα, το οποίο έχει δημιουργηθεί με φαντασία και σκέψη. Με
μια ματιά στην κοινωνία, στην πραγματικότητα, στον κόσμο» αναφέρει στον χαιρετισμό της η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη. «Εύχομαι καλή επιτυχία σε αυτή την ξεχωριστή διοργάνωση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και καλές προβολές, με ενδιαφέρουσες ταινίες για την τέχνη, την ιστορία, τη ζωή» προσθέτει η Υπουργός.

«Εύχομαι το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο, όπως κάνει άλλωστε κάθε χρόνο, ταλαντούχους δημιουργούς και μοναδικές παραγωγές και μέσα από αυτές τις παραγωγές, όλοι εμείς να ταξιδέψουμε στις αθέατες πλευρές του κόσμου και στις ξεχωριστές, ανθρώπινες ιστορίες. Καλές προβολές!» εύχεται ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επιστρέφει στην πόλη και μάλιστα δυναμικά και με πολλαπλούς τρόπους, έχοντας κρατήσει σαν κληρονομιά από πέρυσι το ευρηματικό και καινοτόμο πνεύμα που αναδύθηκε αναγκαστικά λόγω της πανδημίας» σημειώνει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η πόλη, στηρίζει το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους δημιουργούς και στους διοργανωτές. Εύχομαι από την καρδιά μου να απολαύσουμε όλοι τις σημαντικές δημιουργίες που θα μας προσφέρει το Φεστιβάλ» σημειώνει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης διεξάγεται με ασφάλεια, εφαρμόζοντας όλα τα υγειονομικά μέτρα που υποδεικνύουν οι αρμόδιοι φορείς για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού:

*Οι αίθουσες του Φεστιβάλ λειτουργούν με μειωμένη πληρότητα, εξασφαλίζοντας
τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των θεατών.
*Οι αγορές εισιτηρίων πραγματοποιούνται αποκλειστικά online.
*Πριν από κάθε προβολή γίνεται επιμελής απολύμανση των κινηματογράφων.
*Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Φεστιβάλ και καθ’
όλη τη διάρκεια των προβολών.
*Οι κινηματογράφοι ανοίγουν 1 ώρα πριν από την έναρξη της προβολής. Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευσή σας, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
*Παρακαλούμε να τηρείτε τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.
*Κατά τη διάρκεια της προβολής δεν πραγματοποιείται διάλειμμα. Αν επιθυμείτε να
προμηθευτείτε κάτι από το κυλικείο, παρακαλούμε να το φροντίσετε πριν από την
έναρξη της προβολής.

Το Φεστιβάλ διεξάγεται με την υποστήριξη του ΕΟΔΥ. Μια κινητή ομάδα υγείας θα
βρίσκεται στην προβλήτα Α του λιμανιού για διενέργεια rapid test κατά τις ώρες
9:30-13:30 και 16:30-20:30.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
Σε εννέα θερινούς κινηματογράφους σε όλη τη Θεσσαλονίκη θα φιλοξενηθεί το καλοκαιρινό 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με 92 ταινίες. Ειδικά για τις ανάγκες του καλοκαιρινού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ δημιουργήσαμε δύο προσωρινούς θερινούς κινηματογράφους στο

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.