Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
26.10.2021

Το 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου ανακοίνωσε το φετινό του πρόγραμμα

Στις Σπέτσες και στην Πάρο θα γίνονται κινηματογραφικές προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, καθώς και ντοκιμαντέρ, ενώ θα τρέχουν και παράλληλες εκδηλώσεις στα δύο νησιά.

To 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου ανακοινώνει το πρόγραμμα των μεγάλου και μικρού μήκους ταινιών και ντοκιμαντέρ, καθώς επίσης και τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα λάβουν μέρους στις Σπέτσες από τις 18 έως τις 25 Ιουλίου και στην Πάρο από τις 30 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου. Κινηματογραφιστές και κοινό θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 77 ταινίες μέσω των 8 προγραμμάτων προβολών, μεταξύ των οποίων 42 πρεμιέρες.

Το φεστιβάλ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως φέτος υποβλήθηκαν 852 ταινίες, ενώ προσκλήθηκαν 181 επιπλέον. Όλες οι ταινίες εξετάστηκαν προσεκτικά από τη διεθνούς χαρακτήρα επιτροπή αξιολόγησης, στο πλαίσιο της οποίας συνεργάστηκαν 28 άτομα από 12 διαφορετικές χώρες.
Για τη φετινή, 10η έκδοση, η ομάδα προγραμματισμού, με συντονιστές τους Σταύρο Μαρκουλάκη και Pavel Cuzuioc, καθώς και την πολύτιμη βοήθεια του Advisory Board, επέλεξε προσεκτικά ένα πρόγραμμα αποτελούμενο από 9 μεγάλου μήκους ταινίες μυθοπλασίας, 13 ντοκιμαντέρ και 55 μικρού μήκους ταινίες, προερχόμενες από συνολικά 25 χώρες.

Η τελετή έναρξης του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουλίου στις 21:00, στην πλατεία του Ποσειδωνίου, με την προβολή της δαιμόνιας σάτιρας Delete History, καθώς και το ντοκιμαντέρ Please Hold the Line στο Cine Titania. Αμέσως μετά τη λήξη των ταινιών θα ακολουθήσει το καθιερωμένο εναρκτήριο πάρτι στο Throubi Bar. Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, στην αυλή του μουσείου Μπουμπουλίνας, το κοινό θα έχει τη χαρά να συμμετάσχει σε Q&A με τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ The Hero’s Journey to the Third Pole (πρεμιέρα) ενώ θα ακολουθήσει και η ειδική προβολή του ντοκιμαντέρ On the divide. Παράλληλα στο Cine Titania θα προβληθεί σε πρεμίερα η Σουηδική – Πολωνική ταινία Sweat.

Τις δύο επόμενες μέρες, 20 και 21 Ιουλίου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο Location Greece, ενώ την Τρίτη θα προβληθεί η πολυσυζητημένη δραμεντί του καλοκαιριού Monday του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, στo νέο Pop-up σινεμά στο Agia Marina Beach Cinema. Στο Cine Titania θα προβληθεί σε πρεμίερα η Γαλλική ταινία The Third War και το ντοκιμαντέρ The Truffle Hunters στη Pop-up προβολή στον κήπο του εστιατορίου Bostani.
Τη Τετάρτη 21 Ιουλίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα πρόγραμμα γεμάτο από μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ. Στο Agia Marina Beach Cinema, στις 21:00 θα προβληθεί σε πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ Holy Father, ενώ παράλληλα στον κήπο του μουσείου της Μπουμπουλίνας θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Yorgos of Kedros. Με τη λήξη θα ακουλουθήσει Q&A με τους συντελεστές και το επιλεγμένο πρόγραμμα μικρού μήκους ταινιών από το συνεργαζόμενο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Barnes Film Festival. Την ίδια μέρα στο Cine Titania στις 21:30 θα προβληθεί το δράμα Tigers.

Την Πέμπτη 22 Ιουλίου, στον ίδιο χώρο της παραλίας της Αγίας Μαρίνας, θα προβληθεί σε πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ The Bee Gees: How Can You Mend a Broken Heart και στο Cine Titania η ταίνια The Whaler Boy . Με το τέλος των προβολών, ένα ξεσηκωτικό beach party με signature film cocktails περιμένει κοινό και καλεσμένους. Την ίδια μέρα, στην αυλή του μουσείου της Μπουμπουλίνας, θα λάβει χώρα η προβολή των δύο πρώτων μερών του διαγωνιστικού προγράμματος μικρού μήκους ταινιών.

Την Παρασκευή 23 Ιουλίου, στις 21:30 στο Cine Titania θα προβληθεί η ταινία The Predators, στο Agia Marina Beach Cinema θα ξεδιπλωθεί η θυελλώδης ιστορία της Tina Turner με το ντοκιμαντέρ Tina, ενώ στην Αναργύρειο & Κοργιαλένειο Σχολή θα προβληθούν τα δύο τελευταία μέρη του διαγωνιστικού προγράμματος μικρού μήκους ταινιών. Στις 23:00 θα ξεκινήσει το Σπέτσες closing party στο Bikini Bar. 

Οι δύο τελευταίες μέρες στις Σπέτσες, 24 και 25 Ιουλίου, θα περιλαμβάνουν την τελετή απονομής των βραβείων κοινού αγαπημένης ταινίας και αγαπημένου ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, καθώς και των βραβείων Best Aegean Short Film και Best Greek Short Film. Το τελευταίο αποτελεί προσφορά του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Στο Cine Titania, το Σάββατο 24 Ιουλίου στις 21:30, μαζί με την ταινία The Things We Say, The Things We Do, θα προβληθούν οι νικητήριες ταινίες μικρού μήκους. Την Κυριακή θα προβληθεί σε πρεμιέρα η ταινία Window Boy Would Also Like to Have a Submarine στις 21:00.

Μετά τις Σπέτσες, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου ταξιδεύει στην Πάρο για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα Echoes – Call to Action. Την Παρασκευή 30 Ιουλίου στο Cine Enastron, το ίδρυμα Helidoni Foundation θα ανοίξει το πρόγραμμα Echoes με το πάνελ Sustainability & Conscious Consumption. Θα ακολουθήσουν οι προβολές μικρού μήκους Li Paradisi και The Silence of the River και η προβολή σε πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ Landscape Zero.

Το Σάββατο 31 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί το εγαστήριο σεναρίου και η παρουσίαση των τελικών 20 υποψηφίων σεναρίων του διαγωνισμού ReScript The Future. Στο Cine Enastron θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ σε πρεμιέρα The Great Green Wall καθώς επίσης και το επιλεγμένο πρόγραμμα μικρού μήκους ταινιών από το συνεργαζόμενο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tampere Film Festival και το ντοκιμαντέρ Taming the Garden.

Τη Κυριακή, 1η Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του προγράμματος Mission Blue & Healing Lesvos και το πάνελ Aegean Carbon Initiative καθώς και η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ Blue Carbon. Θα ακολουθήσει η προβολή του μικρού μήκους ταινίας Mother of the Sea (πρεμιέρα) και το ντοκιμαντέρ Observations At 65o South (πρεμιέρα).

Την τελευταία μέρα του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου, Δευτέρα 2 Αυγούστου, στο Cine Enastron θα ανακοινωθούν οι δύο νικητές του διαγωνισμού σεναρίου ReScript The Future, θα προβληθεί σε πρεμιέρα η ταινία μικρού μήκους Last of My Kind και το ντοκιμαντέρ Ophir (πρεμιέρα) και στις 23:30 θα ξεκινήσει το closing party της 10ης έκδοσης.


Ακολουθούν τα προγράμματα του Φεστιβάλ σε τίτλους:

AEGEAN FILMS
9 διεθνώς βραβευμένες ταινίες μεγάλου μήκους, ειδικά επιλεγμένες από την ομάδα προγραμματισμού του φεστιβάλ με την βοήθεια και υποστήριξη φίλων και Ελλήνων διανομέων ταινιών.
AEGEAN DOCS
8 βραβευμένα ντοκιμαντέρ με 3 πρεμιέρες θα προβληθούν στους ιδιαίτερους χώρους των Σπετσών και της Πάρου.
ECHOES
5 μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ και 4 μικρού μήκους περιβαλλοντικές ταινίες θα προβληθούν στο Περιβαλλοντικό & Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου και στις Λεύκες, στο πλαίσιο του ειδικά διαμορφωμένου προγράμματος Echoes – Call to Action.
AEGEAN SHORTS
21 ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων και ξένων κινηματογραφιστών λαμβάνουν μέρος στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ για το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους και Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας Μικρού Μήκους.
POP – UP FILMS
Ένα πρόγραμμα από μεγάλες και μικρές ταινίες στις αυτοσχέδιες “αίθουσες” που θα δημιουργήσει το φεστιβάλ, στις Σπέτσες και στη Πάρο.
NOMADS
Ταινίες μικρού μήκους από δημιουργούς μελών και φίλων του Φεστιβάλ που είχαν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της 10ης έκδοσης.
AFFILIATED PROGRAM
15 ταινίες μικρού μήκους από τα συνεργαζόμενα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου, Barnes Film Festival και Tampere Film Festival.
LOCATION GREECE
Με μεγάλη χαρά, το φεστιβάλ παρουσιάζει φέτος για πρώτη φορά το Location Greece, ένα διήμερο συνέδριο με στόχο την καθιέρωση της Ελλάδας και του Αιγαίου ως κινηματογραφικoύ προορισμού για διεθνείς παραγωγές και συμπαραγωγές, το οποίο θα λάβει χώρα στις Σπέτσες στις 20 και 21 Ιουλίου.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα λάβει χώρα το εργαστήριο Location Management Workshop, σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Διεθνών Οπτικοακουστικών Παραγωγών του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και καλεσμένους ομιλητές τους εκπροσώπους του Location Managers Guild International (LMGI), JJ Levine (1η Αντιπρόεδρος), Alison A. Taylor (2η Αντιπρόεδρος) και Dan Connolly (Μέλος ΔΣ).

Το συνέδριο θα περιλαμβάνει, εκτός από το παραπάνω εργαστήριο, ένα πάνελ, μια παρουσίαση, μια δεξίωση, και φυσικά προβολές ταινιών υπό το πρόγραμμα του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου. Ταυτόχρονα, όλες οι ομιλίες θα είναι διαθέσιμες και ψηφιακά, με την δυνατότητα Q&As μέσω διαδικτύου. Το Location Greece πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Stefi Productions, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας – Deree και του ΕΚΟΜΕ.

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.