Categories: ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τίπι Χέντρεν: Από μούσα του Χίτσκοκ, μοντέλο του Gucci σε ηλικία 88 ετών [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Η Τίπι Χέντρεν, μούσα του Άλφρεντ Χίτσκοκ, μητέρα της Μέλανι Γκρίφιθ, γιαγιά της Ντακότα Τζόνσον ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο στη γενέτειρά της, Μινεσότα με εμφανίσεις σε επιδείξεις μόδας σε πολυκατάστημα.

Στα 20 της χρόνια έφυγε για τη Νέα Υόρκη και υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων Eileen Ford. Μετά από δεκαετή καριέρα με εξώφυλλα σε περιοδικά όπως το Glamour and Life αφοσιώθηκε στον κινηματογράφο για έξι δεκαετίες.

Τώρα όμως σε ηλικία 88 ετών επιστρέφει στη βιομηχανία της μόδας, η οποία έχει αλλάξει πολύ από τη δεκαετία του 1950 αποδεχόμενη πρόταση του ιταλικού οίκου Gucci.

Η Χέντρεν πρωταγωνιστεί σε διαφημιστική καμπάνια ως μελλοντολόγος και φωτογραφήθηκε από τον Κόλιν Ντόντσον ανάμεσα σε κεριά, κρυστάλλους και τις συναδέλφους της μοντέλα, Βικτόρια Σονς, Έμιλι Άνκλς, Τομ Άτον Μουρ και Τεξ Άντον στο Λος Άντζελες. Φυσικά, μερικά από τα νέα κοσμήματα και τα αυτόματα ρολόγια Gucci είναι σε πρώτο πλάνο, καθώς η Χέντρεν δείχνει τις μαντικές της ικανότητες στην κρυστάλλινη σφαίρα και στη χειρομαντεία . Στην καμπάνια περιλαμβάνονται φωτογραφίες και βίντεο.

Η Τίπι Χέντρεν συνεργάστηκε με τον Αλεσάντρο Μικέλε, ο οποίος από τότε που ανέλαβε τον οίκο Gucci έχει αναδείξει την εγγονή της, ηθοποιό Ντακότα Τζόνσον μούσα του brand.

Η τελευταία συνεργασία της Χέντρεν με έναν οραματιστή δεν τελείωσε τόσο καλά, υπενθυμίζεται σε δημοσίευμα του περιοδικού W. Όταν o Χίτσκοκ την ανακάλυψε το 1961, δημιουργήθηκαν μερικές κλασικές ταινίες όπως, Μάρνι και Τα Πουλιά, αλλά και πολλές ιστορίες για την ταραχώδη σχέση τους, η οποία τελείωσε με τον Χίτσκοκ να δηλώνει ότι θα καταστρέψει την καριέρα της ηθοποιού. Το 2016, η Χέντρεν δημοσίευσε τα απομνημονεύματά της, στα οποία περιγράφει τη δική της εκδοχή των γεγονότων ισχυριζόμενη ότι ο Χίτσκοκ είχε μία αρρωστημένη εμμονή μαζί της και την παρενοχλούσε σεξουαλικά.

Η Χέντρεν φάνηκε να κλείνει αυτό το κεφάλαιο της ζωής της στα τέλη του περασμένου έτους, όταν αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην ιστορία της για να ενθαρρύνει γυναίκες θύματα σεξουαλικής επίθεσης να μιλήσουν ανοιχτά μετά την αποκάλυψη των σκανδάλων στα οποία εμπλέκεται ο κινηματογραφικός παραγωγός, Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Μέχρι στιγμής, τα πάντα φαίνεται να εξελίσσονται αρκετά ομαλά για τη Χέντρεν: Δεν έχει μόνο δημιουργήσει χώρο για περισσότερη διαφορετικότητα στη βιομηχανία της μόδας ως μοντέλο τρίτης ηλικίας, αλλά στηρίζει ενεργά δράσεις για την προστασία των ζώων.

Τα brands μόδας και ομορφιάς καταβάλουν τα τελευταία χρόνια προσπάθεια να συμπεριλάβουν περισσότερες γυναίκες όλων των ηλικιών στις καμπάνιες τους. Η Τζόαν Ντίντιον έγινε μοντέλο για τον οίκο Celine σε ηλικία 80 ετών και η Λορίν Χάτον συμμετείχε σε εκστρατεία του Calvin Klein στην ηλικία των 73 ετών.

Όμως ο οίκος Gucci έχει μία αποκλειστικότητα, συνεργάζεται με γιαγιά και εγγονή.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA