Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
04.12.2023

Την Τετάρτη συνεδριάζει η Bundestag για το τρίτο ελληνικό μνημόνιο

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης.
Την Τετάρτη συνεδριάζει η Bundestag για το τρίτο ελληνικό μνημόνιο

Την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει εκτάκτως το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο προκειμένου να εγκρίνει το τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της Bundestag προς το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Ο Πρόεδρος του Σώματος, Νόρμπερτ Λάμερτ, απέστειλε την σχετική πρόσκληση προς τους βουλευτές νωρίτερα σήμερα, καθώς προϋπόθεση αποτελούσε η έγκριση της συμφωνίας από το Eurogroup.

Επισημαίνεται ότι η Bundestag βρίσκεται ακόμη σε περίοδο θερινής ανάπαυλας.

Θετικό το γεγονός ότι έκλεισε συνολική συμφωνία και όχι συμφωνία-γέφυρα στο Eurogroup, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης.

Είναι θετικό το ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup έκλεισε συνολική συμφωνία της Ελλάδας με τους Θεσμούς και όχι συμφωνία-γέφυρα, είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος περιμένει να απελευθερωθούν δυνάμεις και δυνατότητες από την εν λόγω συμφωνία.

«Είναι θετικό το γεγονός ότι έκλεισε συνολική συμφωνία και όχι συμφωνία-γέφυρα, όπως ήθελαν ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και άλλες δυνάμεις στην Ευρώπη. Νομίζω ότι θα απελευθερώσει δυνάμεις και δυνατότητες, εφόσον πληρωθούν και ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου. Από εκεί και μετά, θα πρέπει να μπούμε σε μια περίοδο σταθερότητας, έτσι ώστε να μπορέσει να υπάρξει δυναμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, να μειωθεί η ανεργία και να και γίνουν και επενδύσεις», τόνισε ο υφυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων στην Παναγία Σουμελά του Βερμίου, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.