Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Την επιστολή-απάντηση του προέδρου του Eurogroup προς τον υπουργό Οικονομικών δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ χαρακτηρίζει τη λίστα μεταρρυθμίσεων «χρήσιμη» τονίζοντας, ωστόσο, ότι εξακολουθεί να υπάρχει η ανάγκη να ελεγχθούν εξονυχιστικά αυτές οι προτάσεις κι είναι ανάγκη να ελεγχθούν εξονυχιστικά οι προτεινόμενες ελληνικές μεταρρυθμίσεις από τους εκπροσώπους των πιστωτών της χώρας. 

«Αυτό το έγγραφο θα είναι χρήσιμο κατά τη διαδικασία προσδιορισμού της πρώτης λίστας μεταρρυθμιστικών μέτρων» απαντά ο Ντάισελμπλουμ στον Γιάνη Βαρουφάκη σημειώνοντας ότι «κατά την διάρκεια της τρέχουσας αξιολόγησης, οι θεσμοί θα πρέπει να αποκτήσουν μια ευρεία εικόνα που να καλύπτει όλους τους τομείς πολιτικής». 

Και συνεχίζει, λέγοντας πως «έχουμε συμφωνήσει ότι οι συζητήσεις με τους θεσμούς θα λάβουν χώρα στις Βρυξέλλες», προσθέτοντας ότι «οι τεχνικής φύσης εργασίες για την υποστήριξη αυτής της διαδικασίας θα γίνουν στην Αθήνα». 

Στην επιστολή του ο επικεφαλής του Eurogroup καταλήγει λέγοντας: «Θα σας ενθάρρυνα να εργαστείτε σε στενή συνεργασία με τους θεσμούς, με σκοπό να επιτευχθεί μια γρήγορη και επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Πηγή: iefimerida.gr

POPAGANDA