Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
17.08.2022

Την άμεση διερεύνηση των αιτιών του εργατικού δυστυχήματος στην Cosco ζητά η ΟΜΥΛΕ

Οι εργαζόμενοι απεργούν καταγγέλλοντας το θάνατο του 45χρονου συναδέλφου τους εν ώρα εργασίας.
Την άμεση διερεύνηση των αιτιών του εργατικού δυστυχήματος στην Cosco ζητά η ΟΜΥΛΕ

Ένας 45χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε θανάσιμα στην προβλήτα 2 στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά με τον πρόεδρο του Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ να καταγγέλλει τη «βρώμικη είδηση» που διακίνησε το ΑΠΕ – ΜΠΕ και αναπαρήγαγαν ΜΜΕ ότι ο εργαζόμενος ο οποίος σκοτώθηκε στη COSCO «μόλις είχε σχολάσει και επέστρεψε να πάρει από το σημείο κάποια προσωπικά αντικείμενα».

Ο Μάρκος Μπεκρής τόνισε πως ο αδικοχαμένος εργαζόμενος «δούλευε στη βάρδια 3-11, στη γερανογέφυρα 10» σημειώνοντας ότι το τραγικό δυστύχημα έγινε «περίπου στην αρχή της βάρδιας» και «όποιος αναπαράγει το αντίθετο είναι ψεύτης και έχει την ευθύνη για αυτά τα οποία λέει». Πρόκειται για «βρώμα που έχει βγει για να ξεπλύνει ευθύνες άλλων» πρόσθεσε ο Μ. Μπεκρής. 

Σήμερα στις 11 π.μ., στην πύλη του ΣΕΜΠΟ στον Πειραιά στο χώρο του εργατικού δυστυχήματος, πραγματοποιείται απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στην COSCO όπως αποφάσισε το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης.

Οι εργαζόμενοι απεργούν καταγγέλλοντας το θάνατο του 45χρονου συναδέλφου τους εν ώρα εργασίας.

Στην απεργιακή συγκέντρωση θα συμμετέχουν Σωματεία εργαζομένων και φορείς του Πειραιά.

Την άμεση διερεύνηση των αιτιών του εργατικού δυστυχήματος ζητά η ΟΜΥΛΕ – Καλεί τους εργαζόμενου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση των εργαζόμενων στο ΣΕΜΠΟ

Την οδύνη τους για τον θάνατο του 46χρονου συναδέλφου τους στην Piraeus Container Terminal SA (PCT) σε ώρα εργασίας εκφράζουν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του ΟΛΠ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΜΥΛΕ ζητά την άμεση διερεύνηση των αιτιών του εργατικού δυστυχήματος, συμπαραστέκεται στους συναδέλφους των προβλητών 2 και 3 της PCT και διεκδικεί μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις και πιστή τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας.

Επίσης, καλεί όλους τους συναδέλφους, όπως συμμετείχαν στη χθεσινή στάση εργασίας (19:00-21:00), να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση των εργαζόμενων στο ΣΕΜΠΟ του ΣΕΠ σήμερα 26/10/2021, στις 11:00. Απαιτεί, δε, από την κυβέρνηση και την εργοδοσία άμεσα μέτρα για να μη θρηνήσουμε και άλλες ζωές.

«Η εντατικοποίηση της εργασίας, η εργολαβοποίηση των εργασιακών σχέσεων με τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, ο κατακερματισμός των συναδέλφων μέσω διαφορετικών εργολάβων είναι παράγοντες που μπορεί ν’ αυξάνουν τα κέρδη για τις εταιρείες τους αλλά παράλληλα αυξάνουν και τους κινδύνους για εμάς τους εργαζόμενους», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Μόνιμων και Δόκιμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ, η οποία συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11:00 στο ΣΕΜΠΟ της ΣΕΠ, που αποφάσισαν τα συνδικάτα του Πειραιά.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.