Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τι θα απογίνει ο “Sherlock”;

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς μιλάει με αβεβαιότητα για το μέλλον του δημοφιλούς “Sherlock”.  Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας σειράς το Μάιο με τον Μάρτιν Φρίμαν,  μαζί για ακόμη μία φορά με την Αμάντα Άμπινγκτον ως Μαίρη Μόρσταν, καθώς και από έναν καινούργιο κακοποιό που υποδύεται ο Τόμπι Τζόουνς.

Ο Κάμπερμπατς μαζί με την Άμπινγκτον και τους συνδημιουργούς της σειράς, Στίβεν Μόφατ και Μαρκ Γκάτις, βρέθηκαν στο πάνελ του Comic-Con στο Σαν Ντιέγκο τον περασμένο μήνα (24 Ιούλη), όταν ρωτήθηκε για πόσο καιρό θα συνεχιστεί η  σειρά ακόμη.

“Θα δούμε. Θα δούμε που θα καταλήξει αυτή η σειρά” απάντησε ο ηθοποιός, όπως ανέφερε το Collider. 

“Ήταν πολύ διασκεδαστικό να γυρνάμε πίσω και να το ξανακάνουμε. Πώς θα συνεχίσει στο μέλλον, ποιός ξέρει; Δεν έχει να κάνει μόνο με αυτό που θέλει ο καθένας από εμάς. Έχει να κάνει με αυτό που είναι πραγματικά σωστό για την σειρά, για να είμαι ειλικρινής, και αυτό πρέπει να κριθεί πολύ προσεκτικά.”

“Και οι ηθοποιοί δεν είναι οι μόνοι που είναι απασχολημένοι”, πρόσθεσε. “Ο Μαρκ και ο Στίβεν έχουν πολλά πράγματα να κάνουν. Ο Μαρκ είναι ηθοποιός, παραγωγός και συγγραφέας. Όλοι μας τρέχουμε σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Επίσης, η σειρά έχει κρατήσει περισσότερο από τις περισσότερες αμερικανικές σειρές. Δεν θέλετε να το διακυβεύσουμε, κάνοντάς το συνεχώς, απλά επειδή μπορούμε να συνεχίσουμε. Υπάρχουν πολλά πράγματα να ζυγιστούν. Δεν έχει να κάνει με το τι θέλουμε εμείς να κάνουμε, αλλά με το τι είναι σωστό. Θα δούμε. Αλήθεια, θα πρέπει να το σκεφτούμε. Κανένας δεν έχει αποφασίσει κάτι, οπότε δεν υπάρχει ναι ή όχι για το τέλος ή την αρχή του.”

Ο Στίβεν Μόφατ πήγε να συμπληρώσει: “Πρέπει να βλέπουμε την κάθε σεζόν ξεχωριστά. Δεν ξέρουμε πως θα είναι στο μέλλον και δεν έγκειται εξ ολοκλήρου σε εμάς. Ας ελπίσουμε ότι θα κάνουμε κι άλλα. Δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι δεν θα συνεχίσουμε. Αλλά από την άποψη ενός συγκεκριμένου σχεδίου, υπάρχουν ιδέες που δεν έχουμε επεξεργαστεί ακόμη.”

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, η Άμπινγκτον είπε στους φαν της σειράς: “Είναι πραγματικά σκοτεινό. Είναι ό,τι πιο σκοτεινό έχει γράψει ο Στίβεν και ο Μαρκ.”

Η 4η σεζόν του Sherlock αναμένεται το 2017. Δείτε το τρέιλερ της καινούργιας σεζόν παρακάτω:

Το BBC είχε παλιότερα αποκαλύψει ότι η 4η σεζόν θα ξεκινήσει με τον χαρακτήρα του Κάμπερμπατς “πίσω στο βρετανικό έδαφος για ακόμη μία φορά, ο Δόκτωρ Γουάτσον και η σύζυγός του, Μαίρη, ετοιμάζονται για την μεγαλύτερη πρόκλησή τους- να γίνουν γονείς για πρώτη φορά”.

Οι δυο Άγγλοι ηθοποιοί, Κάμπερμπατς και Φρίμαν, επέστρεψαν σε ένα σπέσιαλ επεισόδιο του Sherlock: Η Αισχρή Νύφη, την Πρωτοχρονιά του τρέχοντος έτους. Το ειδικό αυτό επεισόδιο προσέλκυσε την προσοχή 11,6 εκατομμυρίων τηλεθεατών, καθιστώντας το το πρόγραμμα με την μεγαλύτερη θεαματικότητα της εορταστικής περιόδου 2015-16.

Η τελευταία σεζόν της σειράς, η οποία επίσης αποτελούνταν από τρία επεισόδια, προβλήθηκε το 2014. Ο Καμπερμπατς και ο Φρίμαν αρχικά έπαιξαν τους εμβληματικούς χαρακτήρες του Ντόιλ το 2010 και ο κάθε ηθοποιός κέρδισε ένα βραβείο Emmy για την απόδοσή του.

Πηγή: NME

Αναστασία Βαϊτσοπούλου