Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
16.09.2021

Τι γνώμη έχουν οι Έλληνες για τα μουσεία τους;

Σε σχετική έρευνα του τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης δίνουν ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

Στο δέκατο Επιστημονικό Συμπόσιο που διοργάνωσε ο Τομέας Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης, στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάστηκαν επίσημα τα προκαταρκτικά πορίσματα του ερευνητικού προγράμματος αποτύπωσης της κοινής γνώμης σχετικά με τα Μουσεία και την κοινωνική τους αξία και ποια είναι τα πιο δημοφιλή στους Έλληνες.

Την παρουσίαση έκανε η Μάρλεν Μούλιου, λέκτορας Μουσειολογίας που είναι και η σχεδιάστρια της συγκεκριμένης έρευνας. Υπήρξε ένα αρκετά μεγάλο και αντιπροσωπευτικό δείγμα σχετικών απαντήσεων που δόθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, όπως το Σύνταγμα, το Κολωνάκι και την Καισαριανή. Από τους πολίτες, ηλικίας 18 – 25 και 35 – 45 ετών, ζητήθηκε να δηλώσουν σκέψεις, εικόνες, συναισθήματα, καθώς και ένα μοναδικό Μουσείο που τους ερχόταν στο νου εκείνη ακριβώς τη στιγμή.

Από τις δοθείσες απαντήσεις προέκυψε ως πρώτη επιλογή, όπως είναι εύλογο, το Μουσείο Ακρόπολης, ενώ ακολούθησε το Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο. Αξίζει να επισημανθεί πως το 70% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν επισκέπτεται συχνά Μουσεία.

Αυτό που δυσαρεστεί τους περισσότερους και έγινε ευδιάκριτο και στην έρευνα, είναι πως τα εισιτήρια είναι ακριβά. Θεωρούν δηλαδή ότι ως Έλληνες πρέπει να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με τους ξένους. Επίσης, υπογραμμίστηκε πως τα μουσεία θα πρέπει να γίνουν πιο ενδιαφέροντα προς τους πολίτες. 

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.