Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία κατοίκων για εγκατάσταση μονάδων αποτέφρωσης

«Όχι στα αποτεφρωτήρια, ναι στη βιώσιμη ανάπτυξη» ήταν το σύνθημα κατοίκων και φορέων του δήμου Δέλτα που πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ενδεχόμενο εγκατάστασης δύο μονάδων αποτέφρωσης υγειονομικού υλικού στην περιοχή της Σίνδου.

Η μία μονάδα σχεδιάζεται να εγκατασταθεί σε απόσταση 200 μέτρων από την κατοικημένη περιοχή της Σίνδου και η δεύτερη, για την οποία συνεδριάζει σήμερα η Μητροπολιτική Επιτροπή της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από τα σπίτια. Σημειώνεται ότι το δημοτικό Συμβούλιο έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά για τις δύο μελέτες για τις μονάδες καύσης υγειονομικών αποβλήτων.

«Είμαστε ένας δήμος άρρηκτα συνδεδεμένος με τη βιομηχανική δραστηριότητα ωστόσο είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την εγκατάσταση μονάδων που θα προκαλέσουν περαιτέρω υποβάθμιση του Περιβάλλοντος», υπογράμμισε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης.

Σε δηλώσεις του στην κινητοποίηση υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «στις δυο μονάδες -σύμφωνα με τις μελέτες- θα καίγονται 6000 τόνοι αποβλήτων, επικίνδυνων και μολυσματικών», ενώ «το γεγονός ότι θα χρησιμοποιούν την κλασική μέθοδο της θερμικής επεξεργασίας καταδεικνύει ότι θα υπάρχουν εκπομπές αερίων, διοξίνες, επιβλαβή αέρια, τα οποία θα είναι και επικίνδυνα για την υγεία και ουσιαστικά θα επηρεάζουν τις υδάτινες καλλιέργειες, που φιλοξενεί η περιοχή».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA