Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
24.09.2021

Αν θες να ακούσεις βαλς από την Καμεράτα, πρέπει να πας στη Φρουταγορά της Βαρβακείου.

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής με τους Atenistas.

Οι επιτυχημένες πρωτοβουλίες του Μεγάρου και των Atenistas συνεχίζονται με μια νέα καλλιτεχνική συνεργασία με την πολυβραβευμένη Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής. Η ορχήστρα, ανταποκρινόμενη στην προσπάθεια των Αtenistas να κάνουν την Αθήνα μια πόλη πιο ζωντανή, θα επισκεφθεί ένα ιστορικό σημείο του αθηναϊκού κέντρου, την πλατεία της Φρουταγοράς της Βαρβακείου, την Κυριακή 26 Απριλίου. Η πρώτη συνεργασία των δύο φορέων έγινε τα Xριστούγεννα, στο πλαίσιο της οποίας συγκεντρώθηκαν δώρα για παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα. 

Αυτό το ξεχωριστό ανοιξιάτικο βράδυ, η Καμεράτα θα παίξει γνωστά βαλς του Γιόχαν Στράους ΙΙ (1825-1899). Το αθηναϊκό σχήμα θα ερμηνεύσει υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου τη σύνθεση Κρασί, γυναίκα και τραγούδι, έργο 333, καθώς και αποσπάσματα από τρεις αγαπημένες οπερέτες του Στράους: το «Βαλς των λιμνών», έργο 411 από τη Νύχτα στη Βενετία, το «Βαλς του θησαυρού» από τον Βαρόνο-τσιγγάνο και τα «Ρόδα από τον Νότο» από το Δαντελένιο μαντίλι της βασίλισσας. 

Η Καμεράτα, υπό τη διεθνή της ονομασία Armonia Atenea, εξέπληξε με τις πρόσφατες εμφανίσεις της σε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αίθουσες (Θέατρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, Theater an der Wien της Bιέννης, Θέατρο Cuvilliés του Μονάχου, Palais des Beaux Arts [BOZAR] των Βρυξελλών, Palau de la Música της Βαρκελώνης) υπό την διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, ενώ οι διεθνείς ηχογραφήσεις της έχουν αποσπάσει τις υψηλότερες διακρίσεις του ειδικού Τύπου (Diapason d’οr, Gramophone Editor’s Choice, BBC Magazine-Δίσκος του μήνα, κ.ά.). 

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.