Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H επιστροφή των Model Spy: Ακούστε το “Spectacular”…

Παιδιά κι αυτοί της γενιάς του My Space, των 90s αναθυμιάσεων, του Pop και της «νέας ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής». Ξεπήδησαν στο δεύτερο μισό των 00s, μαζί με πολλά άλλα συγκροτήματα που εκμεταλλεύτηκαν την ψηφιακή έκρηξη, τίμησαν τον ήχο της κιθαριστικής pop με ένα EP και μετά εξαφανίστηκαν. Οι Model Spy, ο Βαγγέλης Κυριακάκης και ο Κώστας Βαβούσης, επιστρέφουν σχεδόν μια δεκαετία μετά με καινούριο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο από την Make Me Happy Records, την ετικέτα που συνεχίζει την εξαιρετική δουλειά και τις προσεγμένες κυκλοφορίες κρατώντας ζωντανό το αθηναϊκό indie ήθος.

Το πρώτο single είναι το “Spectacular” (video clip by Kyoto) που αγγίζει όλες τις σωστές brit χορδές, ειδικά με αυτήν την εισαγωγή που για 3-4″ θυμίζει, 30 χρόνια μετά, το “Sensitive” των Field Mice…

Στα φωνητικά είναι ο Λεωνίδας Οικονόμου των My Wet Calvin (δεύτερες φωνές από την Δεσποινίς Τρίχρωμη και την Kat των Tango With Lions) από τις πολλές συνεργασίες που θα έχει ο δίσκος, ενώ την παραγωγή υπογράφουν ο Νίκος Τριανταφύλλου και ο Χρήστος Μπεκίρης στο Sonic Playground και το mastering ο Ηρακλής Βλαχάκης.

Το άλμπουμ θα λέγεται Serenest (a long play on truth, deceit and souvenirs). Εκτός από το 12” βινύλιο στην Make Me Happy, θα διανεμηθεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την Just Gazing Records. 

Το περιμένουμε…

https://themodelspy.bandcamp.com/

Σπήλιος Τσακίρης

Share
Published by
Σπήλιος Τσακίρης