Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
02.12.2021

Θα συνεχιστεί η παράσταση «Ρινόκερος» με αντικατάσταση του Σερβετάλη – Η απάντηση του θιάσου στον ηθοποιό

Δεν ανακοινώθηκε ακόμη το όνομα του αντικαταστάτη.

Οι ηθοποιοί στην παράσταση «Ρινόκερος», από την οποία αποχώρησε ο Άρης Σερβετάλης διαμαρτυρόμενος για τον διαχωρισμό των θεατών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, γνωστοποιούν ότι αποφασίστηκε να συνεχιστεί η παράσταση, με αντικατάσταση του πρωταγωνιστή, δηλώνοντας ταυτόχρονα, ότι «ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του».

Σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι εκφράζουν την λύπη τους για την διακοπή της παράστασης και πως η οικειοθελής διακοπή μίας παράστασης «δεν θα μπορούσε να αποτελεί λύση στα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση».

Καταλήγοντας, οι ηθοποιοί της παράστασης τονίζουν πως μετά από συνάντησή τους με τον σκηνοθέτη και τον εκπρόσωπο της παραγωγής «αποφασίσαμε ομόφωνα να συνεχιστεί η παράσταση προχωρώντας σε αντικατάσταση».

Η ανακοίνωση του θιάσου

Ως εργαζόμενοι ηθοποιοί στην παράσταση «ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ» θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη διακοπή της παράστασης μας, λόγω της αποχώρησης του συναδέλφου μας  Άρη Σερβετάλη.

Παρ’ όλα αυτά, είναι κοινή μας θέση να μην προβούμε σε επικρίσεις εις βάρος κανενός. Έτσι κι αλλιώς ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του.

Ούτε θεωρούμε ότι ως εμβολιασμένοι πολίτες και ηθοποιοί, διαχωριζόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο από λοιπούς τυχόν ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Και παρά το ότι είναι εύλογο να εκφράζει κανείς επιφυλάξεις ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, θεωρούμε ότι η αποχή από την τέχνη μας, η οικειοθελής διακοπή μίας παράστασης, δεν θα μπορούσε να αποτελεί λύση στα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Το Θέατρο είναι τόπος επικοινωνίας , ανταλλαγής απόψεων. Είναι τόπος συνάντησης ανθρώπων, σκέψεων, ιδεών .Είναι τόπος που ο δημόσιος λόγος αρθρώνεται και πλάθονται συνειδήσεις. Είναι ένα από τα πιο βασικά κύτταρα της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό τα θέατρα σε καιρούς κρίσης πρέπει να μένουν ανοιχτά. Για μας αυτό είναι χρέος μας.

Με αυτές τις σκέψεις, την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, οι ηθοποιοί της παράστασης συναντηθήκαμε με τον σκηνοθέτη και τον εκπρόσωπο της παραγωγής και αποφασίσαμε ομόφωνα να συνεχιστεί η παράσταση προχωρώντας σε αντικατάσταση.

Η ομάδα του «ΡΙΝΟΚΕΡΟΥ»

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.