TECHNEWS

Ο Έλον Μασκ διέλυσε όλο το διοικητικό συμβούλιο του Twitter

Ο Έλον Μασκ διέλυσε το διοικητικό συμβούλιο του Twitter, επισφραγίζοντας τον απόλυτο έλεγχό του στην εταιρεία. 

Η εξέλιξη αυτή κοινοποιήθηκε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 

«Στις 27 Οκτωβρίου 2022, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς, ο κ. Μασκ έγινε ο μοναδικός διευθυντής του Twitterμε βάση τους όρους της Συμφωνίας Merger» αναφέρει το σχετικό έγγραφο της εταιρείας προς την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) που δημοσιεύθηκε σήμερα, Δευτέρα.

Μεταξύ των εννέα διοικητικών στελεχών που απομακρύνθηκαν, ήταν ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Μπρετ Τέιλορ και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος, Παράγκ Αγκρουάλ. 

Η διάλυση του διοικητικού συμβουλίου είναι μεταξύ των θεμελιωδών αλλαγών που θέτει σε εφαρμογή ο ισχυρός άνδρας της Tesla και της SpaceX, μετά την εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Είχε προηγηθεί, με τη ολοκλήρωση της εξαγοράς – μαμούθ, η απόλυση του διευθύνοντος συμβούλου, Παράγκ Αγκραουάλ, του οικονομικού διευθυντή, Ντεντ Σίγκαλ και της επικεφαλής νομικών υποθέσεων, Βιτζάγια Γκάντε. Στο παρελθόν είχε κατηγορήσει και τους τρεις τους ότι παραπλάνησαν τον ίδιο και επενδυτές του Twitter για τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών που υπάρχουν στην πλατφόρμα. 

Δημοσιεύματα τού ξένου Τύπου αναφέρουν πως ο Μασκ και η ομάδα του απεργάζονται σχέδιο μεγάλων περικοπών θέσεων εργασίας, αν και οι ίδιοι προσώρας διαψεύδουν πως θα υπάρξουν απολύσεις.

Η εξαγορά του Twitter από τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο έχει πυροδοτήσει την ανησυχία πολλών πως θα καταργήσει τις ισχύουσες πολιτικές συγκράτησης περιεχομένου, οδηγώντας σε εκτόξευση της ρητορικής μίσους και της παραπληροφόρησης. Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της Washington Post, την περασμένη Παρασκευή, που κάνει λόγο για πολλαπλασιασμό ρατσιστικών και αντισημιτικών tweet αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Μασκ. 

Επιπλέον, υπάρχει ανησυχία πως ο Μασκ θα επιστρέψει την επανενεργοποίηση στην πλατφόρμα λογαριασμών που είχαν μπλοκαριστεί στο παρελθόν, όπως του Αμερικανού τέως προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA