TECHNEWS

Η Samsung Electronics έλαβε 71 βραβεία στα iF Design Awards 2022

Η Samsung Electronics Co., Ltd. έλαβε συνολικά 71 βραβεία, μεταξύ των οποίων τρία χρυσά, στα International Forum (iF) Design Awards 2022, έναν διακεκριμένο γερμανικό διεθνή διαγωνισμό σχεδιασμού. Τα τρία χρυσά βραβεία που κατέκτησε η Samsung αφορούσαν το φορητό προτζέκτορα The Freestyle, το smartphone Samsung Galaxy Z Flip3 και την ασύρματη ηλεκτρική σκούπα Bespoke Slim. Φέτος, η Samsung έλαβε τα περισσότερα βραβεία ανάμεσα σε 11.000 υποβολές από 57 χώρες.

Τα iF Design Awards ξεκίνησαν το 1953 με την ονομασία Die Gute Industrieform e.V. και πραγματοποιούν ολοκληρωμένες αξιολογήσεις, που μεταξύ άλλων, εξετάζουν τη διαφοροποίηση και την επιρροή του εκάστοτε προϊόντος σε εννέα κατηγορίες, δηλαδή ως προς το προϊόν, τη συσκευασία, την επικοινωνία, την επαγγελματική ιδέα, την αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου, την αρχιτεκτονική, το σχεδιασμό υπηρεσιών, την εμπειρία χρήστη (UX) και τη διεπαφή χρήστη (UI).

«Είναι σημαντικό ο σχεδιασμός να συνδέει τις μεταβαλλόμενες αξίες με καινοτόμες τεχνολογίες», δήλωσε ο Jinsoo Kim, Πρόεδρος στο Κέντρο Εταιρικού Σχεδιασμού της Samsung Electronics. «Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε μια ουσιαστική εμπειρία, που να ανταποκρίνεται στις διάφορες ανάγκες των πελατών και να βελτιώνει την ποιότητα ζωής τους».

Χρυσό βραβείο σε τρία προϊόντα της Samsung για το σχεδιασμό τους που προσφέρει εξατομικευμένες εμπειρίες και προσαρμόζεται σε κάθε lifestyle

Το The Freestyle αποτελεί το φορητό προτζέκτορα της Samsung, με δυνατότητα προβολής έως και σε 254 εκατοστά σε διαγώνιο μήκος ανάλογα με το περιβάλλον που χρησιμοποιείται, είτε στον τοίχο είτε στην οροφή είτε στο πάτωμα, και δυνατότητα περιστροφής 180ο.

Χάρη στον ελαφρύ και μίνιμαλ σχεδιασμό του, το The Freestyle είναι μια φορητή συσκευή ψυχαγωγίας, την οποία ο χρήστης μπορεί να κρατά ακόμη και με το ένα χέρι και να χρησιμοποιεί με ευκολία τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους ή ακόμη και στο camping. Ανάλογα με τον τρόπο ζωής του χρήστη, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ηχείο Bluetooth ή ως ambient light που φωτίζει το χώρο με διάφορα χρώματα.

Για τον κομψό και συμπαγή σχεδιασμό του διακρίθηκε, επίσης, το Samsung Galaxy Z Flip3, το foldable smartphone της Samsung που ενσωματώνει premium χαρακτηριστικά, παρέχοντας μια εξατομικευμένη εμπειρία smartphone. Με το Samsung Galaxy Z Flip3, οι χρήστες απολαμβάνουν ολοκληρωμένη εμπειρία κινητής, όταν η συσκευή «ξεδιπλώνει» και  συμπαγή σχεδιασμό σε μέγεθος τσέπης, όταν είναι διπλωμένη. Το συγκεκριμένο μοντέλο smartphone ξεχωρίζει, όχι μόνο χάρη στον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό του, αλλά και στη μεγάλη χρηστικότητα που προσφέρει, επιτρέποντας στους χρήστες τη λήψη φωτογραφιών και την παρακολούθηση  ειδοποιήσεων, ακόμη και όταν η συσκευή είναι σε αναδίπλωση.

Τέλος, η ηλεκτρική σκούπα The Bespoke Slim έλαβε, επίσης, χρυσό βραβείο, για την απλότητα του σχεδιασμού της που εναρμονίζεται ιδανικά στο περιβάλλον οποιουδήποτε χώρου. Η δημιουργία του προϊόντος βασίστηκε στην κεντρική ιδέα της σειράς Bespoke, που περιλαμβάνει τη δημιουργία εξατομικευμένων προϊόντων που ταιριάζουν στον τρόπο ζωής και το προσωπικό γούστο του χρήστη, βελτιώνοντας την εμπειρία σε όλη τη διαδικασία καθαρισμού, από την αποθήκευση του προϊόντος έως το άδειασμα της σκόνης.

H Samsung απέσπασε 71 βραβεία για το σχεδιασμό προϊόντων, όπως τηλεοράσεων, οικιακών συσκευών και smartphones, αλλά και για το σχεδιασμό UX

Με το σχεδιασμό των Samsung προϊόντων να αναγνωρίζεται σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων iF Design Awards 2022, όπως στις κατηγορίες Product και UI, η Samsung Electronics αναδείχθηκε νικήτρια αποσπώντας τον μεγαλύτερο αριθμό βραβείων, συνολικά 71. 

Εκτός από τα προϊόντα που απέσπασαν  τα τρία χρυσά βραβεία, αναδείχθηκαν ακόμη η τηλεόραση Neo QLED 8K, το Bespoke French Door Refrigerator και τα Samsung Galaxy Buds2 στην κατηγορία Product.

Τέλος, αναγνωρίστηκαν για τον εξαιρετικό σχεδιασμό τους το One UI 4, το νέο interface των Samsung Galaxy smartphones που προσφέρει στις συσκευές μεγαλύτερες δυνατότητες εξατομίκευσης και η υπηρεσία Galaxy Upcycling at Home, που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν ένα smart σπίτι, αξιοποιώντας αχρησιμοποίητα τηλέφωνα Samsung Galaxy σε συσκευές Home IoT.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA