TECHNEWS

Φοιτητής σχεδίασε sex toys για αγελάδες

Ένας δονητής σπερματέγχυσης και μια συσκευή μασάζ μαστών περιλαμβάνονται στη συλλογή Happy Cow με conceptual σεξουαλικά παιχνίδια, που ο Ece Tan, απόφοιτος του Central Saint Martins, δημιούργησε για βοοειδή με βάση συνηθισμένα αγροτικά εργαλεία.

Εκ πρώτης όψεως, τα τρία προϊόντα της συλλογής σχεδιάστηκαν για να κάνουν επεμβατικές πλην συνηθισμένες πρακτικές της γαλακτοβιομηχανίας, όπως το άρμεγμα και η τεχνητή γονιμοποίηση, πιο ευχάριστες για τις αγελάδες.

Αλλά αντί να προορίζονται για πραγματική χρήση, ο Tan λέει ότι τα sex toys λειτουργούν περισσότερο ως «κρίσιμα εργαλεία» για να υπενθυμίζουν σε απευαισθητοποιημένους καταναλωτές το εύρος των συναισθημάτων που μπορούν να νιώσουν τα ζώα.

«Το πρότζεκτ επηρεάστηκε από έρευνα πάνω σε άλλα είδη που βιώνουν ευχαρίστηση», δήλωσε στο Dezeen. «Νομίζω ότι η ευχαρίστηση έχει ως επί το πλείστον θεωρηθεί ως μοναδική ανθρώπινη εμπειρία. Ήταν πολύ ενδιαφέρον να ανακαλύπτω ότι όλα τα θηλαστικά έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν σεξουαλική ευχαρίστηση».

Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο, περίπου το 86% του πληθυσμού, υποστηρίζει τη θέσπιση ενός νόμου που θα αναγνωρίζει την ικανότητά των ζώων να αισθάνονται μια γκάμα θετικών και αρνητικών συναισθημάτων, από χαρά μέχρι φόβο και πόνο.

Ωστόσο πολύ συχνά, υποστηρίζει ο Tan, οι καταναλωτές είναι σε θέση να αποστασιοποιηθούν από την αποδοχή αυτών των συναισθημάτων όταν αυτό εξυπηρετεί τις ανάγκες τους.

Το Happy Cow «παντρεύει» τον γνωστό σχεδιασμό με σιλικόνη των σεξουαλικών παιχνιδιών με τα κλινικά βιομηχανικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται στη γεωργία, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει αυτή την απάθεια και να αναδείξει τη σκληρότητα των βιομηχανικών πρακτικών εκτροφής, οι οποίες, σύμφωνα με τον Tan, είναι «τουλάχιστον δυσάρεστες, αν όχι οδυνηρές» για τα ζώα.

Κάθε ένα από τα παιχνίδια βασίζεται σε μια διαδικασία στην οποία υποβάλλονται οι αγελάδες σε μια τυπική γαλακτοπαραγωγική φάρμα και στο σχετικό εργαλείο που απαιτείται στη διαδικασία.

Ένας τεράστιος, δονητής με ραβδώσεις έχει σχεδιαστεί για να εφαρμόζεται γύρω από τα εργαλεία τεχνητής σπερματέγχυσης που χρησιμοποιούν οι αγρότες για να γονιμοποιήσουν τις αγελάδες.

Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή σπέρματος από ταύρους χρησιμοποιώντας ηλεκτροδιέγερση ή έναν τεχνητό κόλπο, πριν από την σπερματέγχυση στα θηλυκά για να παραμένουν σταθερά έγκυες και να παράγουν γάλα.

Για να κάνει τη διαδικασία του αρμέγματος πιο ευχάριστη, σχεδίασε επίσης μια συσκευή μασάζ θηλών που μπορεί να συνδεθεί με τις παραδοσιακές αντλίες για να παρέχει μια πιο ήπια αίσθηση και προστασία για το μαστό.

Τέλος, τα γάντια εξέτασης από λατέξ που χρησιμοποιούνται για κτηνιατρικούς ελέγχους και κατά τη διάρκεια της τεχνητής γονιμοποίησης αντικαθίστανται με καινούργια που έχουν ραβδώσεις – όπως τα προφυλακτικά – για πρόσθετη απόλαυση.

Το Happy Cow είναι ένα από τα πρότζεκτ του μαθήματος Material Futures στο Central Saint Martins του Λονδίνου. Άλλοι πρόσφατοι απόφοιτοι του μαθήματος είναι η Mireille Steinhage, η οποία δημιούργησε μια «προσιτή και βιώσιμη» ηλιακή κουβέρτα, και η Arina Shokouhi – δημιουργός του εναλλακτικού αβοκάντο Ecovado.

ΠΗΓΗ

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA