Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
17.10.2021

Ταλιμπάν: Τα κορίτσια θα μπορέσουν να επιστρέψουν στο σχολείο «το συντομότερο δυνατό»

Συνεχίζουν να αυξάνονται οι σκοταδιστικοί περιορισμοί που επιβάλλονται στις γυναίκες, από την κυβέρνηση που σχημάτισε η εξτρεμιστική οργάνωση στο Αφγανιστάν.

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησής τους, στην οποία δεν περιλαμβάνεται καμία γυναίκα ενώ έχει καταργηθεί και το υπουργείο Γυναικών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Το νέο καθεστώς των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν είχε ανακοινώσει στις 7 Σεπτεμβρίου – τρεις εβδομάδες αφού κατέλαβαν την εξουσία στη χώρα – το πρώτο μέρος της κυβέρνησής του, στην οποία περιλαμβάνονται ιστορικά μέλη της ισλαμιστικής εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Ο εκπρόσωπός τους επανέλαβε και σήμερα ότι πρόκειται για μεταβατική κυβέρνηση, η οποία θα ενισχυθεί στο μέλλον.

Στο μεταξύ ο Μουτζαχίντ επεσήμανε ότι τα κορίτσια που φοιτούν στο γυμνάσιο και το λύκειο θα μπορέσουν να επιστρέψουν «το συντομότερο δυνατό» στα σχολεία τους, αν και οι περιορισμοί στη δημόσια ζωή των γυναικών έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο Αφγανιστάν.

«Οριστικοποιούμε τα πράγματα (…) Θα συμβεί το συντομότερο δυνατό», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Το Σάββατο οι Ταλιμπάν είχαν ζητήσει από τα αγόρια να επιστρέψουν στα γυμνάσια και τα λύκεια, αλλά όχι από τα κορίτσια, μια απόφαση που προκάλεσε την αντίδραση της αφγανικής κοινωνίας και της διεθνούς κοινότητας.

Τα μαθήματα στο Αφγανιστάν είχαν διακοπεί στα μέσα Αυγούστου μετά την επιστροφή στην εξουσία της φονταμενταλιστικής οργάνωσης.

Σε ό,τι αφορά τους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων, ο Μουτζαχίντ επεσήμανε ότι οι Ταλιμπάν μπορούν να τους καταβάλλουν, αλλά «χρειάζονται χρόνο».

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.