Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Τα πολιτικά κόμματα καταδικάζουν την βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ

Την απερίφραστη καταδίκη τους για την επίθεση με βόμβα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι τα ξημερώματα της Δευτέρας, εξέφρασε ο πολιτικός κόσμος.

Την αυτονόητη και απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στον Σκάι, που μπορεί να διακινδύνευε ανθρώπινες ζωές, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Ο τρόμος και ο φόβος δεν μπορούν να μπουν στην εξίσωση και των πλαίσιο της αντιπαράθεσης… Μένουν πάντα στο περιθώριο των εξελίξεων, ευτυχώς δεν υπάρχουν ανθρωπινά θύματα» σημείωσε ο κ. Βούτσης, μιλώντας στον σταθμό. 

Ερωτηθείς για το κυβερνητικό εμπάργκο στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Μην συμψηφίζουμε και εργαλειοποιούμε αυτά τα ζητήματα, είναι διαφορετικά ζητήματα, δεν μπορούν να μπαίνουν στο ίδιο ζύγι, ούτε καν επηρεάζουν». 

«Πιστεύω ότι η χώρα γύρισε σελίδα, βγαίνουμε από το ξέφωτο, και αυτό θα βοηθήσει να μην υπάρξουν ακρότητες» σημείωσε. 

Γεροβασίλη: Η δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται

«Η δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται. Αυτό να το σκεφτούν όσοι αφήνουν δρόμους για τρομοκρατία ή φασισμό», τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη, η οποία έσπευσε στο σημείο της επίθεσης, μαζί με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και τον επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής.

Η κ. Γεροβασίλη πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια τραυματίζει τη δημοκρατία.

«Ευτυχώς υπήρξαν μόνο υλικές ζημίες και αυτό μας καθησυχάζει, αυτό αποφεύχθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της αστυνομίας» κατέληξε η ίδια.

Σπυράκη: «Η δημοκρατία, η πολυφωνία και η ελευθεροτυπία δεν φιμώνονται»

Την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ καταδίκασε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, που τόνισε ότι η «δημοκρατία, η πολυφωνία και η ελευθεροτυπία δεν φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται από κανέναν».

Η κ. Σπυράκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως είναι απαραίτητο οι τρομοκράτες να βρεθούν αμέσως και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Υπογράμμισε δε, πως το παραπάνω είναι ευθύνη της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

«Αυτό που συνέβη σήμερα δεν είναι απλώς καταδικαστέο αλλά χρήζει επείγουσας δράσης» είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

ΚΙΝΑΛ: Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται

Την καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης κατά του ΣΚΑΪ εξέφρασε και ο γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Σταμάτης Μαλέλης, τονίζοντας ότι η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται.

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΙ. Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο κ. Μαλέλης και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση οφείλει να βρει τους δράστες και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι όρθιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα της ενημέρωσης. Είμαστε στο πλευρό τους».

Ποτάμι: «Να βρεθούν οι ένοχοι»

Τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους και στη διοίκηση του ΣΚΑΪ εκφράζει το Ποτάμι, το οποίο με ανακοίνωσή του καταδικάζει την επίθεση, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας.

«Η βομβιστική επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να καταδικάσουν την επίθεση, επισημαίνοντας ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Οι αρχές πρέπει να ανακαλύψουν τους ενόχους και όλοι πρέπει να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές και να ενισχύσουμε το κλίμα διαλόγου αποφεύγοντας την ακραία πόλωση και τη στοχοποίηση ανθρώπων και Μέσων».

«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους και στη διοίκηση του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΚΕ: Άλλοθι για την ένταση της καταστολής, ενέργειες σαν αυτή.

«Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες. Λειτουργούν, εκτός των άλλων, ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και βοηθούν αντικειμενικά εκείνους, που θέλουν να επιβληθεί κλίμα φόβου και σιγή νεκροταφείου στον λαό» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ για την έκρηξη βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA