Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Τα Νησιά Μπαρμπέιντος έγιναν επίσημα δημοκρατία και ανακηρύσσουν τη Ριάνα «εθνική ηρωίδα»

Οι θαυμαστές της Rihanna γιορτάζουν αφού η πατρίδα της, τα Μπαρμπέιντος, ανακήρυξε την τραγουδίστρια «εθνική ηρωίδα», καθώς η χώρα της Καραϊβικής έγινε δημοκρατία.

H νησιωτική χώρα αφαίρεσε επίσημα τη Βασίλισσα Ελισάβετ από αρχηγό του κράτους και έγινε δημοκρατία, 396 χρόνια αφότου έγινε μέρος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και 55 χρόνια μετά την απόκτηση της ανεξαρτησίας από τη Βρετανία.

Η Rihanna, η οποία γεννήθηκε στο Bridgetown των Μπαρμπέιντος, τιμήθηκε παρουσία του πρίγκιπα Καρόλου, της πρωθυπουργού των Μπαρμπάντος Mia Motley και της νέας προέδρου Dame Sandra Mason, η οποία εκπροσώπησε τη βασίλισσα, ως γενική κυβερνήτη του νησιωτικού έθνους.

Η Rihanna είναι ο 11ος εθνικός ήρωας της χώρας, αλλά μόνο η δεύτερη γυναίκα που έλαβε τον τίτλο, και έγινε η The Right Honorable Robyn Rihanna Fenty κατά τη διάρκεια μιας τελετής χθες το βράδυ.

Απευθυνόμενος στη συγκέντρωση, η Motley είπε: «Εκ μέρους ενός ευγνώμονα έθνους, αλλά ενός ακόμη πιο περήφανου λαού, σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, τον υποψήφιο, για τον εθνικό ήρωα των Μπαρμπέιντος, την πρέσβη Robyn Rihanna Fenty, να συνεχίσετε να λάμπετε σαν διαμάντι».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA