NEWS
28.05.2020

Τα δωρεάν της ημέρας

Τι να κάνεις σήμερα, αν δεν έχεις μία.

Στο Exile Room, μια ανατρεπτική προβολή ειναι ελεύθερη για το κοινό απόψε στις 21:00. Η βελγίδα σκηνοθέτις Yaël André καταστρατηγεί τα όρια μεταξύ μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ με την ταινία “When I will be a dictator“. Eπιστρατεύει εκατοντάδες μπομπίνες από ερασιτεχνικά φιλμάκια σε Super 8 και 16mm, από τη δεκαετία του ’40 μέχρι σήμερα, που η ίδια ξετρύπωσε σε αγορές και παλιατζίδικα, και τους δίνει ξανά ζωή ενορχηστρώνοντάς τα κάτω από ένα παιχνιδιάρικο voice over. Με τη βοήθεια του δεξιοτεχνικού μοντάζ, οι ιδιωτικές στιγμές και τα θραύσματα από ξεχασμένες αναμνήσεις αγνώστων ενώνονται για να συνθέσουν μια φανταστική βιογραφία, μια ιστορία για παράλληλους κόσμους και εναλλακτικές πιθανότητες. “Υπάρχει μονάχα ένα σύμπαν; Έχουμε μονάχα μία ζωή; Κι όταν πεθαίνουμε, είναι για πάντα; Υπάρχει κάτι πέρα από το άπειρο; Υπάρχει κάποιος σύνδεσμος ανάμεσα στις σύντομες ζωές μας και το σύμπαν;” Τέτοιες ερωτήσεις επιχειρεί να απαντήσει η ταινία, που δημιουργήθηκε με αυτόν τον επαναστατικό τρόπο, θυμίζοντας τη σχολή του Κουλέσωφ και την απαρχή του σοβιετικού μοντάζ. Στο Exile Room, Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, στον τρίτο όροφο.

Σήμερα, ξεκινούν 4 νέες εκθέσεις ελεύθερες για το κοινό. Στον Ιανό, η έκθεση “20+20 για τα 20“παρουσιάζεται ένας διάλογος ανάμεσα σε έργα παιδιών από τη συλλογή του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και δημιουργίες Ελλήνων καλλιτεχνών. Μέχρι τις 13/12, Δευτέρα-Παρασκευή: 9 π.μ.-9 μ.μ. Σάββατο: 9 π.μ.-8 μ.μ. Σταδίου 24. Στο Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης και Δράσης, ο Ηράκλειτος Αντωνιάδης διερευνά φωτογραφικά τη μοναξιά των πόλεων και της επαρχίας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Eώς 26/11. Καθημερινά, 12 μ.-8 μ.μ. Βρυσακίου 17, Μοναστηράκι. Στον Τεχνοχώρο, παρουσιάζεται μία προσέγγιση της «Δίκης» του Κάφκα μέσα από σαράντα δύο σχέδια, του Γιάννη Κολιού, γεμάτα γεωμετρικούς σκοτεινούς όγκους και αντίστοιχα κείμενα. Eώς 6/12. Τρίτη, Πέμπτη-Παρασκευή: 11 π.μ.-2.30 μ.μ. & 5.30-8.30 μ.μ. Τεταρτη, Σάββατο: 11 π.μ.-4 μ.μ. Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη, Ακρόπολη. Στην Γκαλερί Σκουφά, ζωγραφικά έργα του Γιώργου Χαδούλη, σε χαρτί και κολάζ που πραγματεύονται τη σχέση τόπου και χρόνου αλλά και κεραμεικά, θα εκτίθενται μέχρι τις 6/12. Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10 π.μ.-3.30 μ.μ. Τριτη, Πέμπτη-Παρασκευή: 10 π.μ.-3.30 μ.μ. & 5.30-9 μ.μ. Σκουφά 4, Κολωνάκι.

e-invitation_LATIN PARTY_final_NEW

Η Λατινική Αμερική κάνει μια βόλτα στη γειτονιά της Popaganda. Street food and tunes κατευθείαν από τη Λατινική Αμερική, διοργανώνει το DeBop στο 42 Bar, από το απόγευμα στις 19:00 έως… ποιος ξέρει πότε. Kολοκοτρώνη 3. 

Στην εβδομάδα ντοκιμαντέρ για την Αργεντινή, στο Ινστιτούτο Θερβάντες, η σημερινή προβολή είναι “Ο βασιλιάς Μίλο“, μια παθιασμένη προσωπογραφία του Μίλο Λόκετ, του σημαντικότερου εικαστικού καλλιτέχνη της Αργεντινής. Η προβολή αρχίζει στις 19:00, μισή ώρα πριν μοιράζονται δελτία εισόδου. Μητροπόλεως 23. Τo metamatic:taf σε συνεργασία με το Micro μ Festival παρουσιάζει σε μία μοναδική προβολή τις πέντε ταινίες που ξεχώρισαν φέτος στο φεστιβάλ. Στις 19:30. Νορμανού 5 Μοναστηράκι.

Αμερικάνικη και ευρωπαική jazz, την ηλεκτρονική και Ψυχεδελική μουσική. Αυτά συνδυάζουν οι συνθέσεις του κιθαρίστα Ανδρέα Παπαγιαννακόπουλου, και θα περιμένει να τις παρουσιάσει, αύριο στις 9 στο Zp78. Ζωοδόχου Πηγής 87, Εξάρχεια. Το Yuria Festival συνεχίζεται κι απόψε, με τους Νίκο Κυριαζόπουλο & Κωστή Δρυγιανάκη, στο Vinyl Microstore, στις 9. Διδότου 34, Εξαρχεια.

Στο Χοροστάσιον απόψε θα εχει dubstep, edm, hardstyle, industrial, trap & drum n bass μουσικές από τους Desmond Kind, Dimitris Pzrk, Thanos Jan & το δίδυμο Chemical Circus. Από τις 11, Σκουλενίου 2, Πλατεία Κλαυθμώνος. Στο Key Bar μουσική θα παίζει η μουσικός και dj Dusk, μετά τις 10. Πραξιτέλους 37. Στην Cantina Social, Blue Lagoon από τις 10 με ένα all around freestyle set. Λεωκορίου 8 Ψυρρή.

 Τέλος, last but not least, στο Rockfellas The Bar, δίπλα στους Eclectics θα είναι guest dj απόψε το αγαπημένο ξανθό παιδί της Popaganda, Παναγιώτης Μένεγος. Απο τις 9 και μετά, Mαρίνα Ζέας, Πειραιάς. 

10801532_10204574796442545_2239503978863201857_n

 

 

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.