NEWS
05.04.2020

Τα δωρεάν της ημέρας

Τι να κάνεις σήμερα, αν δεν έχεις μία.

Στην Τεχνόπολη ξεκινάει σήμερα η έκθεση Vinyl is back, που θα διαρκέσει ως την Κυριακή. Το μέρος που πρέπει να βρίσκεσαι αυτό το τριήμερο, αν αγαπάς το βινύλιο, είναι το Κτήριο «Μηχανουργείο» (Δ12) στην Τεχνόπολη. Η έκθεση πλαισιώνεται από συναυλίες και προβολές ντοκιμαντέρ με θέμα τη μουσική. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορεί κανείς να βρει εδώ. Η έκθεση σήμερα είναι ανοιχτή από τις 5μ.μ. έως τις 9μ.μ., ενώ το Σαββατοκύριακο από τις 11π.μ. ως τις 9μ.μ. Πειραιώς 100, Γκάζι. 

Στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η παράδοση των συναυλιών της Παρασκευής συνεχίζεται. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τις εργασίες του MASTER CLASS κιθάρας με το μουσικοσυνθέτη και καθηγητή κλασικής κιθάρας Νότη Μαυρουδή. Συμμετέχουν επιλεγμένοι σπουδαστές κλασικής κιθάρας από το master class. Ο πολυφωνικός ρόλος της κιθάρας στη συνοδεία τραγουδιών, συμμετέχει ο Νότης Μαυρουδής και η Μητσοπούλου Αλεξάνδρα, φωνή. Στις 3μ.μ., Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

fghfh

Στο Ινστιτούτο Γκαίτε βρίσκεται σε εξέλιξη το φεστιβάλ Moving Silence Αθήνα 2015, που έχει καθιερωθεί ως το «φεστιβάλ της βωβής κινούμενης εικόνας και του πειραματικού ήχου». Στο πρόγραμμα της ημέρας είναι η έναρξη της Έκθεσης „Jiggling Golems“ – GIF-Animation, που θα διαρκέσει ως τις 16/3. Η έκθεση είναι προσβάσιμη σ’ όλους τους χώρους της διοργάνωσης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε εκδήλωση. Έχετε διάθεση να εξερευνήσετε τη βωβή κινηματογραφική κουλτούρα των GIFs; Φέρτε μαζί σας Smartphone ή Laptop ή Tablet. Ταυτόχρονα, στο χώρο του Ινστιτούτο θα γίνει προβολή του αφιερώματος «Πορτρέτα και Χαρακτήρες»: 11 ταινίες μικρού μήκους εξερευνούν πορτραίτα και χαρακτήρες – προσώπων, γεωγραφικών χώρων ή φετίχ. Είτε με αναφορές στην εποχή του βωβού σινεμά είτε στο σχεδιασμό 3D-χαρακτήρων, όλα τα φιλμάκια διεισδύουν στην ιδιαίτερη συναισθηματική κατάσταση των υποκειμένων/αντικειμένων τους, μεταφέροντας γνωρίσματα του χαρακτήρα τους – άλλοτε κρατώντας απόσταση, άλλοτε παίζοντας μαζί τους και κάποιες φορές αφηγούμενα κάτι περισσότερο για το πρόσωπο πίσω από την κάμερα. Στις 8:30μ.μ. Ομήρου 14-16, Κέντρο.

Στο Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με συνοδεία μουσικής, στις 9μ.μ. Παρασκευή και 13 λέμε παραμύθια για να την ξορκίσουμε! Ελάτε να πούμε παραμύθια για ανθρώπους που δεν φοβούνται να κατεβούν στον κάτω κόσμο, για ανθρώπους που τα βάζουν με δράκους και στοιχειά, για ανθρώπους που ψάχνουν να βρουν τη τύχη τους. Μοναστηρίου 140 και Τηλεφάνους, Ακαδημία Πλάτωνος. 

metropolis-lang-2

Στο Quilombo Centro Cultural, σήμερα θα βρίσκεται το μουσικό σχήμα  EOS, για την εκδήλωση «Ασπρόμαυρη εικόνα, Πειραματικός ήχος». Oι EOS πρόκειται να επενδύσουν μουσικά με πειραματικούς ήχους πρωτοποριακές ταινίες του Βωβού Κινηματογράφου, που έχουν επηρεάσει και έχουν αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι τους στην ιστορία της έβδομης τέχνης. Στις 9:30μ.μ., θα προβληθεί το METROPOLIS του FRITZ LANG [1927, διάρκεια : 153’]. Σερβίων 8 & Λ. Αθηνών 44, Ακαδημία Πλάτωνος.

 

 

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.