Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
26.01.2022

Τα αρχεία του road manager των The Beatles θα αρχίσουν να δημοσιεύονται από το 2023

Μια βιογραφία θα δημοσιευθεί το ’23 ενώ το 2024 θα ακολουθήσει μια συλλογή από ημερολόγια και χειρόγραφα.

Η οικογένεια του Mal Evans – επί πολλά χρόνια roadie, μάνατζερ και υπεύθυνος γενικών καθηκόντων των The Beatles, που πρωταγωνίστησε στη σειρά ντοκιμαντέρ του Peter Jackson “The Beatles: Get Back”– ανακοίνωσε τη δημοσίευση μιας εγκεκριμένης βιογραφίας που θα καλύπτει την ιστορική ζωή και την καριέρα του.

Για τη βιογραφία, η οικογένεια του Evans συνεργάζεται στενά με τον συγγραφέα Kenneth Womack -διαπιστευμένο μελετητή των “σκαθαριών” και, σύμφωνα με τον δικό του ιστότοπο, «μία από τις κορυφαίες αυθεντίες στον κόσμο για τους The Beatles και τη διαρκή πολιτιστική τους επιρροή”– ώστε η ιστορία να μαθευτεί με ηχηρές λεπτομέρειες.

Τη βιογραφία, που δεν έχει ακόμη τίτλο, θα ακολουθήσει το 2024 μια εκτεταμένη συλλογή των προσωπικών αρχείων του Evans, τα οποία, όπως αναφέρει το Rolling Stone, θα περιλαμβάνει ημερολόγια, χειρόγραφα και άλλα. Έχοντας λάβει την ευλογία των The Beatles, ο Evans σχεδίαζε να δημοσιεύσει ο ίδιος αυτά τα χειρόγραφα πριν από τον θάνατό του σε ηλικία 40 ετών, τον Ιανουάριο του 1976.

«Ο μπαμπάς μου σήμαινε τον κόσμο για μένα», είπε ο γιος του Evans, ο Gary, σε μια δήλωσή του. «Ήταν ο ήρωάς μου. Πριν ο Ken [Womack] ενταχθεί στο έργο, νόμιζα ότι ήξερα την ιστορία του μπαμπά μου. Αλλά αυτό που ήξερα ήταν σαν ένα ασπρόμαυρο φιλμ. Τώρα, 15 μήνες αργότερα, είναι σαν τον Μάγο του Οζ (η αγαπημένη ταινία του μπαμπά μου) γιατί ο Ken έχει προσθέσει τόσο πολύ χρώμα, τόσο πολύ φως στην ιστορία του. Ο Ken μού έδειξε ότι ο μπαμπάς ήταν ο μεγαλύτερος φίλος των The Beatles. Ήταν τυχερός που τους γνώρισε, αλλά από τη άλλη και οι ίδιοι είχαν μια καλή τύχη με τον ίδιο στο πλευρό τους όταν κατέβηκαν για πρώτη φορά τα σκαλιά του The Cavern [το κλαμπ στο Λίβερπουλ όπου το συγκρότημα έκανε την παρθενική του εμφάνιση]». 

Ο Evans ήταν δίπλα στα «σκαθάρια» μέχρι τον πρόωρο θάνατό του. Προσλήφθηκε ως roadie το 1963 και γρήγορα ήρθε πιο κοντά στο συγκρότημα. Συνέχισε να εργάζεται μαζί τους σε διάφορες άλλες ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένου του μάνατζέρ τους, για αρκετά χρόνια αφότου σταμάτησαν τις περιοδείες το 1966. (Πηγή: ΝΜΕ)

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.