Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Στον πάγο οι αγοροπωλησίες ακινήτων

Παγώνουν οι αγοραπωλησίες ακινήτων σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς η ψαλίδα μεταξύ αντικειμενικών αξιών και αξιών πώλησης ανοίγει όλο και περισσότερο. Τη χαριστική βολή στην αγορά δίνουν άθελά τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι αντιμέτωποι με την οικονομική κρίση αδυνατούν να ανταποκριθούν στην υψηλή φορολογία και ξεπουλάνε όσο όσο την περιουσία τους με αποτέλεσμα ακίνητα να πωλούνται σε τιμές ακόμα και 75% κάτω της αντικειμενικής τους αξίας. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο μεσιτικού γραφείου Αθανάσιο Ζηρογιάννη, διακρίνονται 4 ζώνες ακινήτων:

1. Η πρώτη ζώνη περιλαμβάνει σπίτια «βαριά» άνω των 200 τ.μ. σε περιοχές υποβαθμισμένες, όπως η Κυψέλη, τα Πατήσια και η πλατεία Βάθης, δηλαδή στον λεγόμενος άξονα της Αχαρνών. Εκεί παρατηρούνται οι μεγαλύτερες διαφορές αντικειμενικών και αγοραίων αξιών, της τάξεως του 65-75%.

2. Στη δεύτερη ζώνη εντάσσονται περιοχές πέριξ της πρώτης ζώνης όπως η Νέα Χαλκηδόνα, οι Άγιοι Ανάργυροι, το Κερατσίνι και η Κοκκινιά. Εκεί η ψαλίδα είναι λίγο μικρότερη από 55 έως 65%.

3. Η τρίτη ζώνη αφορά πιο high περιοχές όπως Κολωνάκι και Ζωγράφου, όπου τα ακίνητα πωλούνται σε τιμές περίπου 20% κάτω των αντικειμενικών αξιών.

4. Η τέταρτη ζώνη περιλαμβάνει τα πιο ανθεκτικά ακίνητα που πωλούνται μόνο 10% κάτω της αντικειμενικής και βρίσκονται σε περιοχές όπως η Αγία παρασκευή, τα Βριλήσσια και τα Μελίσσια.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA