Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
25.10.2020

Στις 22 Σεπτεμβρίου 1958 γεννιέται η Τζόαν Τζετ

«Νονά της πανκ» ή «Βασίλισσα του Ροκ εν Ρολλ». Όπως και να την αποκαλέσετε, είναι μοναδική!

Η Τζόαν Τζετ (Joan Jett), γεννημένη ως Τζόαν Μαίρι Λάρκιν (Joan Marie Larkin, 22 Σεπτεμβρίου 1958) είναι Αμερικανίδα ροκ κιθαρίστρια, τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, παραγωγός και περιστασιακά ηθοποιός, περισσότερο γνωστή για τη δουλειά με τη μπάντα της Joan Jett & the Blackhearts. Η ηχογράφηση τους “I Love Rock ‘n’ Roll” ήταν Νο, 1 στο Billboard Hot 100 από τις 20 Μαρτίου μέχρι τη 1 Μαΐου 1982. Άλλα δημοφιλή τραγούδια τους είναι τα “Crimson and Clover”, “I Hate Myself for Loving You”, “Do You Wanna Touch Me”, “Light of Day”, “Love Is All Around” and “Bad Reputation”. Προηγουμένως είχε γνωρίσει επιτυχία ως μέλος των The Runaways.

H Τζετ είναι μεσόφωνη-σοπράνο. Τρεις από τους δίσκους της έχουν χαρακτηριστεί ως πλατινένιοι ή χρυσοί, ενώ ήταν και φεμινιστικό σύμβολο κατά τη διάρκεια της καριέρας της. Η Toronto Sun την έχει χαρακτηρίσει Βασίλισσα του Ροκ εν Ρολ. Είναι επίσης γνωστή και ως «νονά της πανκ»

Το 2015 εισήχθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

Δισκογραφία

Ως Τζόαν Τζετ
  • Joan Jett (1980), επανακυκλοφόρησε ως Bad Reputation (1981)
  • The Hit List (1990)
Ως Joan Jett & the Blackhearts
  • I Love Rock ‘n’ Roll (1981)
  • Album (1983)
  • Glorious Results of a Misspent Youth (1984)
  • Good Music (1986)
  • Up Your Alley (1988)
  • Notorious (1991)
  • Pure and Simple (1994)
  • Naked (2004)
  • Sinner (2006)
  • Unvarnished (2013)
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.