Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
25.05.2022

Στις 13 Οκτωβρίου του 1964 γεννιέται στη Βρέμη ο Παύλος Παυλίδης

Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό ως κιθαρίστας στα Μωρά στη Φωτιά και μετέπειτα ως frontman και στιχουργός στα Ξύλινα Σπαθιά.
Στις 13 Οκτωβρίου του 1964 γεννιέται στη Βρέμη ο Παύλος Παυλίδης

Ο Παύλος Παυλίδης  γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 1964 στηΒρέμη, αλλά μεγάλωσε στη Βέροια. Σημαντικό μέρος της ζωής του θα το περάσει στο εξωτερικό, με κύριους σταθμούς το Παρίσι και τη Γενεύη. Στην Ελλάδα αρχίζει να δραστηριοποιείται σαν κιθαρίστας με το συγκρότημα Μωρά στη Φωτιά, την περίοδο 1986 – 1988, οπότε και αποχωρεί, μετά την ηχογράφηση και κυκλοφορία του πρώτου δίσκου “Μωρά στη Φωτιά”, το 1987.

_MG_7276_2
_MG_7241

Δημιουργικότερη, ωστόσο, περίοδος στη ζωή του θεωρείται αυτή των Ξύλινων Σπαθιών. Το ταξίδι μαζί τους θα διαρκέσει μέχρι και το 2003. Μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του με τα Ξύλινα Σπαθιά υπήρξαν τα τραγούδια: “Ο βασιλιάς της σκόνης”, “Αδρεναλίνη” και “Λιωμένο παγωτό“. 

_MG_7059

Μετά το «χωρισμό» αυτό, ο Παυλίδης αναλαμβάνει πια εξ ολοκλήρου τον έλεγχο της δουλειάς που θα παρουσιάζει. Συγκροτήθηκε λοιπόν μια νέα ομάδα, οι B-movies, οι οποίοι θα είναι στο εξής οι συνοδοιπόροι του. Το 2004, κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο “Αφού λοιπόν ξεχάστηκα“. Ο τελευταίος του δίσκος “Στον διπλανό ουρανό” κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο.

_MG_7155

Ακολουθεί απόσπασμααπό συνέντευξή του στην Popaganda και τον Παναγιώτη Μένεγο. «Το μέλλον το σχεδιάζεις ή είναι απλά η επόμενη παρτίδα τραγουδιών που θα το καθορίσει; Κάπου διάβασα πρόσφατα, δε θυμάμαι ποιος το είπε. «Δεν σκέφτομαι το μέλλον γιατί δεν προλαβαίνω έτσι γρήγορα που έρχεται κατά πάνω μου». Αυτό». 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.