Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
24.05.2022

Στις 11 Μαΐου θα υποβληθούν οι αιτήσεις για το βραχιολάκι

Το μέτρο προβλέπει κατ' οίκον περιορισμό των κρατουμένων.
Παναγιώτης Τζάμαρος / FOSPHOTOS
Στις 11 Μαΐου θα υποβληθούν οι αιτήσεις για το βραχιολάκι

Από τις 11 Μαΐου θα ξεκινήσει η υποβολή των βαρυποινιτών που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν το βραχιολάκι για κατ’ οίκον περιορισμό σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και διευκρίνισε ότι έχει γίνει ο σχετικός διαγωνισμός και υπεγράφη η σύμβαση με την εταιρία η οποία αναλαμβάνει την υπηρεσία της παροχής του βραχιολιού.

Επίσης, όπως έκανε γνωστό έχει γίνει ήδη η σχετική εκπαίδευση των δικαστών, οι οποίοι θα χειριστούν αυτό το σύστημα και «είμαστε απολύτως έτοιμοι για την έναρξη εφαρμογής του βραχιολιού».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι εάν κάποιος δεν δεχθεί το βραχιολάκι τότε το συγκεκριμένο μέτρο δε θα ισχύει γι’ αυτούς. Σε ερώτηση που τέθηκε στον υπουργό για τον Σάββα Ξηρό ομολόγησε ότι ο Ξηρός δεν έχει αρνηθεί για το βραχιολάκι.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το μέτρο αυτό αφορά πάνω από δέκα ισοβίτες, ωστόσο στο συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα δεν προβλέπεται η εφαρμογή του μέτρου αυτού για τους ισοβίτες και θα χρειαστεί χρόνος για μια θεσμική μεταρρύθμιση ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό μελλοντικά.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.