Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Στην Κωνσταντινούπολη κρατούν όμηρο εισαγγελέα που εξετάζει την υπόθεση του νεαρού Ελβάν

Στην Κωνσταντινούπολη μέλη αριστερής οργάνωσης, κρατούν όμηρο έναν εισαγγελέα, σε κτήριο δικαστηρίων. όλα αυτά διαδραματίζονται στον έκτο όροφο, και η αστυνομία βρίσκεται στου υπόλοιπους ορόφους. Πρόκειται για μέλη του Επαναστατικού Κόμματος – Μετώπου Λαϊκής Απελευθέρωσης, και ο εισαγγελέας ονομάζεται Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ. Ο εισαγγελέας χειρίζεται την υπόθεση του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν ο οποίος έχασε τη ζωή του στις συγκρούσεις στο πάρκο Γκεζί.

Πληροφορίες λένε ότι νωρίτερα ακούστηκαν πυροβολισμοί. Στα μέσα δικτύωσης κυκλοφορούν φωτογραφίες στις οποίες ο Κιράζ είναι φιμωμένος με έναν ένοπλο της οργάνωσης να έχει όπλο στο κεφάλι του. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της οργάνωσης «halkinesesi.tv» οι δράστες έδωσαν στην αστυνομία διορία μέχρι τις 3:36, ώρα Τουρκίας, για να ικανοποιήσουν κάθε αίτημά τους. 

Ο νεαρός έχασε τη ζωή του μετά από 269 ημέρες έχασε τη ζωή του εξαιτίας δακρυγόνου κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων που τον χτύπησε στο κεφάλι και ο Κιράζ ορίστηκε εισαγγελέας της συγκεκριμένης υπόθεσης. Το Επαναστατικό Κόμμα απαιτεί ομολογία των αστυνομικών που ευθύνονται για το αποτρόπαιο αυτό περιστατικό. Η οργάνωση αυτή θεωρείται  τρομοκρατική τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ευρώπη και την Τουρκία.

Αναστασία Παπαδάκη

Share
Published by
Αναστασία Παπαδάκη