Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
26.05.2023

Στη συγκατοίκηση στρέφονται οι Έλληνες λόγω ακρίβειας

Στη συγκατοίκηση φαίνεται πως στρέφονται οι Έλληνες σύμφωνα με έρευνα, ούτως ώστε να καταπολεμήσουν την ακρίβεια.
Στη συγκατοίκηση στρέφονται οι Έλληνες λόγω ακρίβειας

Σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας εύρεσης συγκατοίκου MyRoomie.gr, οι Έλληνες σε ποσοστό 60% θα σκέφτονταν να συγκατοικήσουν ώστε να τα «βγάλουν πέρα» λόγω της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης.  

Σε μία σειρά ερωτήσεων κλήθηκε να απαντήσει ένα ποικιλόμορφο δείγμα Ελλήνων πολιτών με φύλα μοιρασμένα (55% γυναίκες, 45% άντρες), ηλικίες 22 – 48 ετών και περιοχές σε όλη την Ελλάδα. 

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 80% γνωρίζουν τι είναι το flat-sharing ενώ πάνω από 80% απάντησαν πως οι λόγοι που θα τους ωθούσαν σε συγκατοίκηση θα ήταν οικονομικοί.  

Στους λόγους που μπορεί να απέτρεπαν κάποιον να συγκατοικήσει η ασφάλεια/φόβος/εμπιστοσύνη είχε το συντριπτικό ποσοστό απαντήσεων με σχεδόν 100%. 

Τέλος στην ερώτηση τι θεωρείται σημαντικό σε μία πλατφόρμα εύρεσης συγκατοίκου η ασφάλεια ήρθε πρώτη, ακολουθούμενη από την ευχρηστία και την προστασία δεδομένων. 

Οι πρώτοι μήνες λειτουργίας του MyRoomie.gr έρχονται να επιβεβαιώσουν τα παραπάνω στοιχεία καθώς όχι μόνο εμφανίζεται σημαντική αύξηση εγγραφής χρηστών/καταχώρησης αγγελιών που αγγίζει το +400% από μήνα σε μήνα αλλά φαίνεται πως η συγκατοίκηση φαντάζει σοβαρή διέξοδος από την ακρίβεια.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.