Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
30.07.2021

Στη Σχολή των Εκδόσεων Πατάκη, λογοτέχνες και επαγγελματίες του χώρου μας μαθαίνουν τα μυστικά τους

Ο Η' Κύκλος Εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής και Επιμέλειας Κειμένων ξεκινάει τέλη Μαρτίου.

Στον Η’ Κύκλο των δια ζώσης εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής και Διόρθωσης-Επιμέλειας Κειμένων της Σχόλης των Εκδόσεων Πατάκη, καταξιωμένοι συγγραφείς, έμπειροι δάσκαλοι και επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου αναλαμβάνουν να μοιραστούν μαζί σας τη μέθοδό τους και να σας παρασύρουν στη συναρπαστική περιπέτεια της γραφής.

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 24 Μαρτίου με το εργαστήρι του Μυθιστορήματος, που εισηγείται η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου. Την εβδομάδα από 30 Μαρτίου, θα ξεκινήσουν και τα εργαστήρια «Ποίηση», με εισηγητή τον ποιητή Χάρη Βλαβιανό, «Διήγημα» και «Διήγημα Προχωρημένων», με εισηγητή τον συγγραφέα Μισέλ Φάις, «Παιδική Λογοτεχνία» και «Εφηβική Λογοτεχνία», με εισηγητή τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο, και «Διόρθωση & Επιμέλεια Κειμένων», με εισηγητή τον Κώστα Σταμάτη.

Κάθε εργαστήρι διεξάγεται μία φορά την εβδομάδα από τις 5.00 μ.μ. έως τις 8.00 μ.μ. στις Εκδόσεις Πατάκη, και ολοκληρώνεται σε δέκα συναντήσεις. Το κόστος συμμετοχής είναι 340 ευρώ για κάθε εργαστήρι και 290 ευρώ για δεύτερη επιλογή την ίδια περίοδο, για παλαιούς μαθητές που συνεχίζουν και στον επόμενο κύκλο της Σχόλης ή για φοιτητές και ανέργους.

Στα εξ αποστάσεως εργαστήρια, η περιπέτεια της γραφής δεν είναι μόνο συναρπαστική, αλλά και ψηφιακή. Όπου κι αν βρίσκεστε, η «τάξη» απέχει ένα κλικ μακριά και το μόνο «όχημα» που απαιτείται είναι κέφι για γράψιμο και συμμετοχή σε μια κοινή, συναρπαστική εμπειρία. Τα εξ αποστάσεως εργαστήρια ξεκινούν την εβδομάδα από 30 Μαρτίου. Το εργαστήρι «Μυθιστόρημα» θα εισηγηθεί η συγγραφέας Δήμητρα Κολλιάκου, «Ποίηση» ο ποιητής Δημήτρης Ελευθεράκης, «Νουβέλα», «Διήγημα» και «Διήγημα Προχωρημένων» ο συγγραφέας Μισέλ Φάις, και «Κριτική & Θεωρία της Λογοτεχνίας» ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου. Τα μαθήματα ολοκληρώνονται σε δέκα online συναντήσεις. Δεν απαιτείται η προμήθεια ή η εγκατάσταση ειδικού λογισμικού, χρειάζεται μόνο ένας υπολογιστής και πρόσβαση στο Internet, καθώς τα εργαστήρια φιλοξενούνται στην ψηφιακή, διαδραστική πλατφόρμα τηλε-εκπαίδευσης teachme.patakis.gr.

Τα κόστη συμμετοχής είναι στην περίπτωση των εξ αποστάσεως εργαστηρίων 290 και 240 ευρώ για δεύτερη επιλογή την ίδια περίοδο, για παλαιούς μαθητές της Σχόλης ή για φοιτητές και ανέργους.

Μετά το πέρας των συναντήσεων θα δοθούν βεβαιώσεις στους συμμετέχοντες όλων των εργαστηρίων.

Για επιπλέον πληροφορίες: 2103650010 (Τρίτη έως Παρασκευή 10.00 – 15.00).

Το Κτίριο των Εκδόσεων Πατάκη βρίσκεται στην Παν. Τσαλδάρη (πρώην Πειραιώς) 38, Κεραμεικός. 

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.