Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σταδιακή βελτίωση του καιρού την Τετάρτη 16/1

Χιονόνερο ή χιόνι και σποραδικές καταιγίδες στην Κυκλάδες και κυρίως στην Κρήτη, περιμένουμε την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, αλλά τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη όπου μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, ο οποίoς στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια θα είναι ισχυρός. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα θα είναι σε πολλές περιοχές περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενδεχομένως τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά πυκνές.

Στην Αττική αναμένεται καλός και διαυγής καιρός με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα θαλάσσια τμήματα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς, αλλά στα βόρεια τμήματα του νομού θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια, πολύ κρύο τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -11 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -7 έως 9, στην Κεντρική Ελλάδα από -5 έως 9 βαθμούς, στην Ήπειρο από -5 έως 11, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 11 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 0 έως 12, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 0 έως 9 βαθμούς και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και την Κρήτη από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά πελάγη θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις μέχρι 5 μποφόρ.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA