Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
10.08.2022

FIFA και World Athletics αλλάζουν τους κανονισμούς τους για τα τρανς άτομα

Το διοικητικό όργανο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και οι διαχειριστές του στίβου αναθεωρούν τις πολιτικές επιλεξιμότητας των τρανς ατόμων, αφού η κολύμβηση πέρασε νέους κανόνες που περιορίζουν τη συμμετοχή των τρανς αθλητριών σε γυναικείες εκδηλώσεις.
FIFA και World Athletics αλλάζουν τους κανονισμούς τους για τα τρανς άτομα

Η FINA ανακοίνωσε τους νέους κανονισμούς που αφορούν τα τρανς άτομα που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της και τους περιορισμούς που θα επιβάλλει από εδώ και στο εξής, με τη FIFA και τη World Athletics, τις παγκόσμιες ομοσπονδίες ποδοσφαίρου και στίβου αντίστοιχα, να γνωστοποιούν ότι κι οι ίδιες θα προβούν σε σχετικές αναθεωρήσεις.

Εκπρόσωπος της FIFA δήλωσε στο Reuters ότι η ομοσπονδία επεξεργάζεται όλα τα δεδομένα: «Η FIFA εξετάζει τους κανονισμούς της σχετικά με το φύλο, υπό τις συμβουλές ειδικών μεταξύ των μετόχων του ποδοσφαίρου. Λόγω της συνεχιζόμενης διαδικασίας, η FIFA δεν είναι σε θέση να σχολιάσει για τις λεπτομέρειες των προτάσεων στους υπάρχοντες κανονισμούς».

Ο πρόεδρος του World Athletics είπε στο BBC ότι ο οργανισμός θα συζητήσει τους κανονισμούς στο τέλος του έτους. «Βλέπουμε μία διεθνή ομοσπονδία να επιβάλλει τις ιδέες του στον καθορισμό κανονισμών και πολιτικής που είναι προς το συμφέρον του αθλήματος. Έτσι πρέπει να είναι. Πάντα πιστεύαμε ότι η βιολογία είναι πάνω από το φύλο και θα συνεχίσουμε να επανεξετάζουμε τους κανονισμούς μας. Θα ακολουθήσουμε την επιστήμη. Θα συνεχίσουμε να μελετούμε, να ερευνούμε και αν συνεισφέρουμε στα αποδεικτικά στοιχεία ότι η τεστοστερόνη αποτελεί αποφασιστικό κριτήριο για τις επιδόσεις».

Σημειώνεται ότι την Κυριακή, ο παγκόσμιος κυβερνητικός οργανισμός της κολύμβησης FINA ψήφισε τον περιορισμό της συμμετοχής τρανς αθλητριών σε κορυφαίους γυναικείους αγώνες και τη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας για τη θέσπιση μιας «ανοιχτής» κατηγορίας σε ορισμένες διοργανώσεις ως μέρος της νέας πολιτικής της.

Τι ισχύει σήμερα

Οι ισχύοντες κανόνες του World Athletics περιορίζουν τα επίπεδα τεστοστερόνης σε πέντε νανογραμμομόρια ανά λίτρο (5 nmol/L) για τρανς αθλητές και για αγωνιζόμενες με διαφορές στην ανάπτυξη του φύλου (DSD) σε ορισμένα αγωνίσματα τρεξίματος γυναικών.

Ο Σεμπάστιαν Κόε υπογράμμισε ότι πως ήταν σημαντικό να προστατευθεί η ακεραιότητα του γυναικείου αθλητισμού: «Όταν η πίεση έρχεται να ωθήσει, εάν είναι μια κρίση μεταξύ της δικαιοσύνης και της αντίληψης, θα βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό της δικαιοσύνης. Αυτό για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο.

Δεν μπορούμε να έχουμε μια γενιά νεαρών κοριτσιών που να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει μέλλον γι’ αυτά στο άθλημα. Άρα έχουμε ευθύνη… τη διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας και της ακεραιότητας του γυναικείου ανταγωνισμού, που είναι απολύτως ζωτικής σημασίας».

Την περασμένη εβδομάδα, η Διεθνής Ένωση Ποδηλασίας (UCI) έκανε αυστηρότερους τους κανόνες της για τη συμμετοχή των τρανς ατόμων αυξάνοντας τη μεταβατική περίοδο για χαμηλή τεστοστερόνη σε δύο χρόνια και μειώνοντας το μέγιστο επιτρεπόμενο επίπεδό της.

 
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.