Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
01.12.2022

Ισπανία-Κορωνοϊός: Μια περιοχή της Καταλονίας τέθηκε ξανά σε lockdown έπειτα από μια δικαστική διαμάχη

Μετά την αρχική ανακοίνωσή των μέτρων την Κυριακή, το δικαστήριο της Λέριδα τα ανέστειλε, αναγκάζοντας την περιφερειακή κυβέρνηση να εγκρίνει ένα διάταγμα παρακάμπτοντας τη δικαστική απόφαση.
Ισπανία-Κορωνοϊός: Μια περιοχή της Καταλονίας τέθηκε ξανά σε lockdown έπειτα από μια δικαστική διαμάχη

Η πόλη Λέριδα και αρκετοί γειτονικοί δήμοι στην Καταλονία (βορειοανατολική Ισπανία) τέθηκαν πάλι σήμερα σε lockdown λόγω μιας σημαντικής εστίας μόλυνσης, έπειτα από ένα μπρα-ντε-φερ με τη δικαιοσύνη.

Οι αρχές της περιοχής αυτής κάλεσαν εξάλλου τους κατοίκους πολλών συνοικιών του δήμου Οσπιταλέτ ντε Λιοβρεγάτ στα περίχωρα της Βαρκελόνης, όπου τα κρούσματα της Covid-19 αυξάνονται, να αποφεύγουν να βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Στη ζώνη της Λέριδα, η έξοδος από το σπίτι επιτρέπεται κυρίως για μετάβαση στον χώρο εργασίας, αγορές τροφίμων, επίσκεψη σε γιατρό ή άθληση μεταξύ των μελών του ίδιου νοικοκυριού. Σχεδόν 160.000 ανθρώπους αφορούν τα μέτρα αυτά. Η ζώνη αυτή είχε ήδη απομονωθεί από την υπόλοιπη περιφέρεια στις 4 Ιουλίου.

Η τοπική κυβέρνηση αρνείται ωστόσο να μιλήσει για «κατ΄οίκον περιορισμό», με τα μέτρα αυτά να είναι λιγότερο περιοριστικά από το εξαιρετικά αυστηρό lockdown που κηρύχθηκε στην Ισπανία στην κορύφωση της πανδημίας.

«Οι πολίτες μπορούν να πηγαίνουν για περπάτημα, άθληση, όλα τα καταστήματα θα είναι ανοικτά, όχι μόνο τα καταστήματα πώλησης βασικών ειδών», δήλωσε χθες, Τρίτη, η εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης Μεριτζέλ Μπουντό.

Τα μέτρα αυτά αποτέλεσαν αντικείμενο ενός μπρα-ντε-φερ με τη δικαιοσύνη. Μετά την αρχική ανακοίνωσή τους την Κυριακή, το δικαστήριο της Λέριδα τα ανέστειλε, αναγκάζοντας την περιφερειακή κυβέρνηση να εγκρίνει ένα διάταγμα παρακάμπτοντας τη δικαστική απόφαση.

Τελικά το ίδιο δικαστήριο ανακοίνωσε στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας ότι δίνει το πράσινο φως για 15 ημέρες, απαιτώντας από τις περιφερειακές αρχές να ενημερώνουν τακτικά για την εξέλιξη της επιδημίας.

Η περιφέρεια της Καταλονίας, μία από τις πιο πλούσιες και πιο πολυπληθείς της χώρας, ανησυχεί για την πρόσφατη εμφάνιση αρκετών εστιών μόλυνσης, κυρίως στον δήμο Οσπιταλέτ ντε Λιοβρεγάτ στα περίχωρα της Βαρκελόνης.

Η περιφερειακή κυβέρνηση «συνέστησε» στους κατοίκους τριών συνοικιών της πόλης αυτής των περίπου 260.000 κατοίκων να βγαίνουν από σήμερα από τα σπίτια τους μόνο αν υπάρχει ανάγκη.

Με περισσότερους από 28.400 θανάτους, η Ισπανία είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που επλήγησαν πιο πολύ από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Περισσότερες από 120 εστίες μόλυνσης είναι αυτή τη στιγμή ενεργές στη χώρα, γεγονός το οποίο ώθησε αρκετές περιφέρειες όπως η Καταλονία, οι Βαλεαρίδες και η Ανδαλουσία, να ενισχύσουν τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της μάσκας που πρέπει να φοριέται ανά πάσα στιγμή, υπό την απειλή προστίμου, στον δρόμο και σε κλειστούς δημόσιους χώρους, ακόμη και όταν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.