Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
28.09.2023

Στη βεράντα του ζει ο ανάπηρος ηλικιωμένος που του έκαναν έξωση στη Χαλκιδική

Για 14η μέρα ζει στο μπαλκόνι ο 81χρονος που έχασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό.
Στη βεράντα του ζει ο ανάπηρος ηλικιωμένος που του έκαναν έξωση στη Χαλκιδική

Για 14η μέρα ο 81χρονος Θεόφιλος Τζοχουνίδης αναγκάζεται να ζει στο μπαλκόνι του σπιτιού του μετά τη βίαιη έξωση που του έγινε στις 4 Μάϊου από την αστυνομία. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω συνάνθρωπός μας έχει χάσει πριν χρόνια το πόδι του σε ατύχημα, κυκλοφορεί με αμαξίδιο (ποσοστό 85% αναπηρίας) ενώ αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της στο Alterthess η Σταυρούλα Πουλημένη, o 81χρονος Θεόφιλος Τζοχουνίδης, ζει για 14η μέρα στο μπαλκόνι του σπιτιού του μετά τη βίαιη έξωση που του έγινε στις 4 Μαΐου από την αστυνομία. Ο Θ. Τζοχουνίδης έχει χάσει πριν χρόνια το πόδι του σε ατύχημα, κυκλοφορεί με αμαξίδιο (ποσοστό 85% αναπηρίας) ενώ αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με το AlterThess, το σπίτι του, πρώτη κατοικία, πλειστηριάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο για ποσό πολύ μικρότερο της αντικειμενικής του αξίας. Ο κ. Τζοχουνίδης που διατηρούσε επιχείρηση με υλικά οικοδομών και χωματουργικά από το 1966 μέχρι και το 1999 που έπαθε το ατύχημα, είχε μπει εγγυητής σε δάνειο του γιού του ύψους 85.000 ευρώ. Ωστόσο τα τελευταία δέκα χρόνια λόγω οικονομικής κρίσης και ανεργίας ο γιος του δεν κατάφερνε να αποπληρώσει το δάνειο (είχε απομείνει υπόλοιπο 57.000 ευρώ που με τους τόκους ανήλθε στα 150.000 ευρώ). Το σπίτι εκπλειστηριάστηκε για 150.000 ευρώ ενώ η αντικειμενική αξία στον πλειστηριασμό από τη τράπεζα είχε οριστεί στα 220.000 ευρώ.

Η έξωση έγινε, σύμφωνα με την κόρη του Αναστασία, χωρίς παρουσία εισαγγελέα. Όπως δήλωσε ο ίδιος «βίωσα την απόλυτη βαρβαρότητα». Μάλιστα η αστυνομία αποπειράθηκε άλλες δύο φορές πριν την τελική έξωση να εισβάλλει στο σπίτι ωστόσο βρήκε φορείς, αλληλέγγυος πολίτες και το συνδικάτο οικοδόμων να περιφρουρούν το σπίτι. Η βίαιη έξωση έγινε 7:00 το πρωί της 4ης Μαΐου από είκοσι ένστολους αστυνομικούς την ώρα που ο κ. Τζοχουνίδης με τη σύζυγο του κοιμόντουσαν. «Ακούσαμε φασαρία, παραβίασαν την πόρτα, είδαμε τον δικαστικό επιμελητή, είκοσι ένστολους, τον δικηγόρο και έναν κλειδαρά. Εγώ κρατούσα το τεχνικό μου πόδι προκειμένου να αντισταθώ και μας πετάξαν έξω».

Από τον πανικό που επικράτησε και τον τρόμο που βίωσε ο ίδιος, δεν πρόλαβε να πάρει ούτε τον φορτιστή του αμαξιδίου και τα φάρμακά του. Μάλιστα ήταν τόση η πρεμούρα της αστυνομίας και του δικαστικού επιμελητή να αλλάξουν τη κλειδαριά και να βγάλουν έξω τον κ. Τζοχουνίδη και τη σύζυγό του που έχασαν τα κλειδιά και άλλαξαν κλειδαριά για δεύτερη φορά.

Να σημειωθεί ότι τις απαιτήσεις του δανείου διαχειρίζεται η εταιρεία «CEPAL HELLAS» εκπροσωπώντας τη «Symbol Investment NPLCo Designated Activity Company» η οποία έχει καταστεί διάδοχος της Εθνικής Τράπεζας. Η οικογένεια του 81χρονου έκανε πολλές προσπάθειες να διακανονιστεί η αποπληρωμή του δανείου έτσι ώστε να μη χάσει ο 81χρονος και η σύζυγός του τη μοναδική τους κατοικία ωστόσο τα funds και η τράπεζα δεν το δέχτηκαν. Προσπάθειες έγιναν και μετά τον πλειστηριασμό από γείτονες του χωριού που προσφέρθηκαν να αγοράσουν το σπίτι από τον ιδιώτη, ο οποίος πρόκειται να εκμεταλλευτεί το σπίτι τουριστικά. Ωστόσο, όπως λέει, η κόρη του 81χρονου Αναστασία ενώ αρχικά ο ιδιώτης μπήκε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, στη συνέχεια αρνήθηκε να τη συνεχίσει και δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε εργασίες στον χώρο.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.