Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
07.02.2023

Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Ρομά: «Έχω πληροφορίες ότι ο αστυνομικός είναι μέλος της Χρυσής Αυγής»

Επίσημες απαντήσεις άμεσα για το αν ο άνδρας της ΔΙΑΣ σχετίζεται με τη Χρυσή Αυγή και ρατσιστικές ιδεολογίες ζήτησε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ρομά.
Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Ρομά: «Έχω πληροφορίες ότι ο αστυνομικός είναι μέλος της Χρυσής Αυγής»

Απαντήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον 16χρονο στην Θεσσαλονίκη να σχετίζεται με τη Χρυσή Αυγή και ρατσιστικές ιδεολογίες ζητά ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Βασίλης Πάντζος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ANT1 δήλωσε ότι «ακούγονται διάφορα, ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Μπορεί κάποιος επίσημα να μας πει αν ο συγκεκριμένος αστυνομικός ανήκει σε κάποιο κόμμα και σε ποιο;».

Ο κ. Πάντζος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί με βάση όσα είναι γνωστά να αποδώσει ρατσιστικά κίνητρα στην επιλογή του αστυνομικού της ΔΙΑΣ να πυροβολήσει τον ανήλικο Ρομά, αλλά «η πράξη και η δράση του συγκεκριμένου αστυνομικού είναι εγκληματική. Έχει παραβιάσει κανόνες».

Ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά σημείωσε δε πως είναι «κοινή λογική, κανένας άνθρωπος δεν ξυπνάει το πρωί να πάει να σκοτώσει έναν άνθρωπο. Εδώ όμως μιλάμε για ένα γεγονός, κλοπή βενζίνης, πλημμέλημα, παραβατική πράξη … πήγε να βάλει βενζίνη και δεν πλήρωσε. Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί πίνουν καφέ στο ίδιο βενζινάδικο. Ενημερώνονται εκείνη την στιγμή. Γνωρίζουν ότι η παράβαση είναι για 20 ευρώ. Θα μπορούσαν να λειτουργήσουν πολύ πιο ψύχραιμα, να βρουν άλλο τρόπο να σταματήσουν το ανήλικο παιδί και το όχημα, να μην κάνουν χρήση όπλου, να μην υπάρχει καταδίωξη, να κινδυνεύσουν κι άλλες ζωές. Θα έπρεπε να επικρατήσει αυτή η λογική … για να κάνουν χρήση (όπλου) οι αστυνομικοί, πρέπει να πάρουν από ανώτερους εντολή, πάνω σε καταδίωξη».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.