ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ΔΕΔΔΗΕ έκοψε το ρεύμα σε σχολείο εν ώρα λειτουργίας – Απειλούνται και άλλα σχολεία με αποκοπή ρεύματος

Εργολαβικό συνεργείο για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ έκοψε την ηλεκτροδότηση στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αρταίων από τα μεγαλύτερα της πόλης με 300 μαθητές, τη Δευτέρα, στο μέσο του σχολικού ωραρίου.

Σύμφωνα με το 902.gr, καθώς η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα έξοδα λειτουργίας των σχολικών μονάδων από τον δήμο έχει περικοπεί στο 1/3, πολλά είναι τα σχολεία που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Η ηλεκτροδότηση στο 7ο Δημοτικό αποκαταστάθηκε μετά από ένα τρίωρο και αφού στο ενδιάμεσο υπήρξε πληρωμή των οφειλών.

Γονείς και εκπαιδευτικοί ωστόσο τονίζουν τον κίνδυνο τα σχολεία να «βυθιστούν» στο σκοτάδι, καθώς οι οφειλές προς τη ΔΕΗ δεν αποτελούν μεμονωμένο γεγονός.

«Προειδοποίηση» αποκοπής ρεύματος σε νηπιαγωγείο στα Γρεβενά

«Επίσκεψη» από συνεργείο εργολάβων του ΔΕΔΔΗΕ δέχθηκε μόλις άνοιξε μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και το 3ο Νηπιαγωγείο Γρεβενών, λόγω οφειλής 7.000 ευρώ.

Την ώρα που έφτασε το συνεργείο στο νηπιαγωγείο, βρισκόταν εκεί μονάχα η καθαρίστρια, η οποία έκπληκτη ρώτησε εάν θα κοβόταν το ρεύμα και το συνεργείο απάντησε πως αν δεν προχωρήσει σε ρύθμιση η αρμόδια σχολική επιτροπή του δήμου, θα υπάρξει διακοπή.

Να σημειωθεί ότι και στο 1ο Νηπιαγωγείο Γρεβενών είχε πραγματοποιηθεί διακοπή ρεύματος το περασμένο καλοκαίρι, κατά την περίοδο των διακοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια σχολική επιτροπή του δήμου Γρεβενών έχει συσσωρεύσει οφειλές στη ΔΕΗ που ξεπερνούν τα 80.000 ευρώ, με την εταιρεία να ζητά 20.000 προκειμένου να γίνει ρύθμιση των οφειλών.

Η τελευταία έκτακτη χρηματοδότηση του δήμου Γρεβενών ύψους 10.000 ευρώ αποτέλεσε «σταγόνα στον ωκεανό» για τις ανάγκες θέρμανσης και ηλεκτροδότησης των σχολικών μονάδων, σε μια περιοχή με ιδιαίτερα βαρύ χειμώνα και σε περίοδο που οι λογαριασμοί έχουν εκτοξευθεί, ενώ οι χρηματοδοτήσεις των σχολικών επιτροπών έχουν μειωθεί περίπου 50% σε επίπεδο δεκαετίας.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA