ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταστολή και συλλήψεις στη συμβολική ανακατάληψη της Terra Incognita για τον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου [ΒΙΝΤΕΟ]

Καταστολή δέχθηκαν σήμερα το πρωί δεκάδες αλληλέγγυοι και μέλη του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου, που προχώρησαν σε συμβολική ανακατάληψη της «σφραγισμένης» κατάληψης Terra Incognita στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης στον κρατούμενο αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου, που πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις τις τελευταίες μέρες.

Σήμερα το πρωί άτομα του Α/Α χώρου ανέβηκαν στην οροφή του κτιρίου και κρέμασαν πανό, στο πλαίσιο δράσεων υποστήριξης του απεργού πέινας και δίψας κρατούμενου Θάνου Χατζηαγγέλου.

Ανακατάληψη κτηρίου τοθ ΑΠΘ από αναρχικούς, στη Θεσσαλονίκη, στις 4 Ιανουαρίου, 2023

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εκδίωξαν τους συγκεντρωμένους έξω από το χώρο της ανακατειλημμένης Terra Incognita, κυνηγώντας τους στη γύρω περιοχή. Όπως αναφέρει το μέσο η καταστολή συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια των προσαγωγών με ξύλο στους προσαχθέντες ακόμη και εντός της κλούβας. Ακόμη και δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ έπεσαν θύματα της αστυνομικής βίας, ενώ καταγγέλλουν και παρεμπόδιση ενημέρωσης από πλευράς της αστυνομίας, σύμφωνα με το σάιτ. 

Τουλάχιστον 29 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επίθεσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΘ.

Το κτίριο, στη συμβολή των οδών Τάσκου Παπαγεωργίου και Ολύμπου, που αποτελεί κληροδότημα του ΑΠΘ, τελούσε υπό κατάληψη από το 2004 έως τον Αύγουστο του 2020, όταν και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του χώρου, που στη συνέχεια σφραγίστηκε. 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA